Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΚΑΜΠΥΛΕΣ ΟΛΕ...!

Νέα έρευνα δείχνει ότι το ένα τέταρτο των Αγγλίδων φοράνε μέγεθος 18 και πάνω, καταγράφει η εφημερίδα Daily Mail. Όμως, σύμφωνα με τους ερευνητές στο Mintel, αυτές οι γυναίκες δεν έχουν τίποτα να φορέσουν.


Παρά το γεγονός ότι η βιομηχανία plus size ρούχων είναι μακράν η πιο κερδοφόρα τα τελευταία χρόνια (υπολογίστε ότι το κέρδος αγγίζει ετησίως τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια), οι εύσωμες γυναίκες δηλώνουν ότι δεν μπορούν να βρουν ρούχα στο μέγεθός τους.

Η αναλύτρια μόδας της Mintel, Tamara Sender, δήλωσε στην Daily Mail: «Η άνοδος της παχυσαρκίας σημαίνει και άνοδο στον αριθμό των plus size καταναλωτών, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αναζητούν καλύτερες και περισσότερες επιλογές. Οι plus size καταναλωτές δεν μπορούν πια να θεωρούνται μειονότητα. Η αγορά πρέπει να ακολουθήσει τις ανάγκες τους».

Αν και στις ΗΠΑ καταστήματα όπως το Saks Fifth Avenue έχουν συμφωνήσει να επεκτείνουν τις plus size προσφορές τους, περισσότερες από τέσσερις στις δέκα plus size γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι τα ρούχα που σχεδιάζονται γι’ αυτές δεν είναι καθόλου κομψά.

Η έρευνα της Mintel διαπίστωσε επίσης ότι στην Αγγλία το νούμερο 12 είναι το πιο δημοφιλές, ενώ το 40% και πάνω φοράνε νούμερο 16.