Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Κατασχέσεις σε Μύκονο, Σαντορίνη για φορο-οφειλές

Σε οκτώ κατασχέσεις ακινήτων φορολογούμενων με σημαντική ακίνητη περιουσία στη Μύκονο και στη Σαντορίνη οι οποίοι δεν προσήλθαν στην εφορία για να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους μέχρι 30 Ιουλίου, όπως είχαν κληθεί προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.




Συνολικά από τους 990 φορολογούμενους, οποίοι από τις διασταυρώσεις των στοιχείων τους, είχαν εντοπισθεί να έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο και ακίνητα σε Μύκονο και Σαντορίνη οι 300 εξόφλησαν το χρέος τους και άλλοι 159 έκαναν ρύθμιση με αποτέλεσμα το δημόσιο να εισπράξει συνολικά 1.044.735 ευρώ.



Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του κάνει σαφές ότι οι κατασχέσεις θα συνεχισθούν για όλους τους φορολογούμενους που δεν ανταποκρίθηκαν. Αυτό θα γίνει από το Σεπτέμβριο λόγω της δικαστικής αναστολής του Αυγούστου.



Όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομικών στις αρχές Ιουλίου, μέσω των διασταυρώσεων που έκανε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, για φορολογούμενους - κατόχους ακίνητης περιουσίας στη Μύκονο και την Σαντορίνη, είχαν εντοπιστεί 990 υπόχρεοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 6.747.556 ευρώ.
 
απο, ΝΟΟΖ