Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ: Εξήγησαν σε συνεντευξη τους λόγους που τους οδήγησαν εκτός προγράμματος Φεστιβάλ Ολύμπου

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το βράδυ της Τρίτης τα μέλη της Μουσικής Σκηνής Πιερίας, στον απόηχο της επιτυχημένης συναυλίας με τον Γιώργο Χατζηνάσιο στο ανοιχτό θέατρο του πάρκου της Κατερίνης.


Στη συνέντευξη παρόντες ήταν τα μέλη της Μουσικής Σκηνής Πιερίας Γιάννης Ζαζόπουλος, Αλέξανδρος Καλλιφατίδης, Βαγγέλης Μπουσμαλής και Νίκος Μανίκας. Η διοίκηση της Μουσικής Σκηνής, βλέποντας τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, με το θέατρο να έχει το διπλάσιο κόσμο από την προβλεπόμενη χωρητικότητά του, θέλησε να παραθέσει τα γεγονότα που προηγήθηκαν της συναυλίας και είχαν ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί στο αρχαίο θέατρο Δίου, συμπεριλαμβανόμενη στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολύμπου.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



Όπως είπε ο πρόεδρος της Μουσικής Σκηνής Γιάννης Ζαζόπουλος ξεκινώντας τη συνέντευξη, αρχική σκέψη ήταν να αναφερθούν σε αυτά τα γεγονότα αργότερα, όμως η μεγάλη προσέλευση του κόσμου και η ταλαιπωρία πολλών από τους θεατές που στριμώχτηκαν σε κάθε γωνιά του θεάτρου, τους οδήγησε στην απόφαση να μιλήσουν τώρα. Παράλληλα ο κ. Ζαζόπουλος, όπως και όλα τα μέλη που παραβρέθηκαν στην συνέντευξη τύπου δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν όλους όσους τους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της συναυλία, τον δήμο Κατερίνης και τον Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη τους χορηγούς και τις επιχειρήσεις που τους στήριξαν.



ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η Μουσική Σκηνή Πιερίας είχε έρθει σε συνεννόηση από νωρίς μέσα στη χρονιά με τον κ. Γιώργο Χατζηνάσιο και στα μέσα του Απριλίου ο κ. Σάκης Τσιαμπέρας, ιδρυτικό μέλος της Μουσικής Σκηνής, υπέβαλε αίτηση να μπει η συναυλία στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Εκείνες τις μέρες κλείστηκε το πρώτο ραντεβού με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Κώστα Μυστακίδη, όπως ανέφερε ο κ. Ζαζόπουλος.
Επόμενη εξέλιξη ήταν μετά από είκοσι περίπου μέρες, όταν ο κ. Μυστακίδης επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε ότι ο δήμος Δίου είχε επιλέξει αυτή την ημερομηνία για την συναυλία της ορχήστρας νέων μαζί με τον Δημήτρη Μπάση. Του ζήτησα να δω τον δήμαρχο Δίου και ο κ. Μυστακίδης μου είπε ότι θα λύσει ο ίδιος το θέμα. Πράγματι μετά από δυο μέρες με πήρε και μου είπε ότι λύθηκε.
Από αυτές τις συζητήσεις πέρασε μια εβδομάδα και υπήρξε νέα επικοινωνία, καθώς το πρόβλημαεπανήλθε. Αποφάσισα τότε να πάω στο κ. Παπαχρήστο, ο οποίος μου άφησε υπονοούμενο ότι μπορεί να έκανε λάθος ο κ. Μυστακίδης και μου είπε ότι μπορούμε να πάμε στο Κάστρο του Πλαταμώνα ή να βρούμε άλλη ημερομηνία. Το συζητήσαμε στη Μουσική Σκηνή και επιλέξαμε τις 30 Ιουλίου και το είπαμε στον κ. Μυστακίδη.
Στην αρχή ο κ. Μυστακίδης έφερε κάποιες αντιρρήσεις και μετά πήρε τηλέφωνο τον κ. Βασίλη Δήμου από το δήμο Δίου να συνεννοηθεί. Κατόπιν μου λέει εντάξει. Την ίδια μέρα, δύο ώρες αργότερα με τηλεφωνεί και μου λέει δεν γίνεται. Το λέω στο κ. Τσιαμπέρα με απορία για το τι γίνεται και παίρνει τηλέφωνο αυτός τον κ. Δήμου, συζητούν και συμφωνούν ξανά για τις 30 Ιουλίου".
Μετά από αυτές τις διαπραγματεύσεις τα μέλη της Μουσικής Σκηνής θεώρησαν την ημερομηνία οριστική μέχρι που το μεσημέρι της επόμενης Δευτέρας όταν ο κ. Μυστακίδης πήρε τηλέφωνο τον Γιάννη Ζαζόπουλο και τον ενημέρωσε ότι "έγινε ένα έκτακτο Δ.Σ. του Φεστιβάλ στο οποίο αποφασίστηκε να μην γίνει η συναυλία μέχρι την 1η Αυγούστου. Μπορείτε να επιλέξετε όποια ημερομηνία θέλετε μετά".
Ο κ. Ζαζόπουλος θέλησε να μην κρίνει αυτήν την απόφαση, λέγοντας ότι δεν μπορεί να μπει στο μυαλό και τις σκέψεις των ανθρώπων, τονίζοντας όμως ότι ο συνθέτης δεν είναι ένα πακέτο που μπορούσε να μετακινηθεί από εδώ και από εκεί.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μετά από όλα αυτά τα μέλη της Μουσικής Σκηνής αποφάσισαν να αποχωρίσουν από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολύμπου. Το ανακοίνωσαν στον δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, ο οποίος δέχθηκε με χαρά να φιλοξενηθεί η συναυλία στο θέατρο του πάρκου. "Αρχικά ζητήσαμε το Σάββατο 31 Ιουλίου αλλά ήταν κλεισμένο από το φεστιβάλ της ΚΝΕ, όπως και η Παρασκευή. Έτσι καταλήξαμε στην Κυριακή" πρόσθεσε ο πρόεδρος κ. Ζαζόπουλος.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε, το κοινό της Κατερίνης συνέρρευσε και οι διοργανωτές αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα χώρου. Οι πρώτοι υπολογισμοί τους έκαναν λόγο για 1.200 θεατές, με τη χωρητικότητα του θεάτρου να είναι μόλις για 600. Από ένα σημείο και μετά η είσοδος ήταν ελεύθερη, για όσους ήθελαν να παρακολουθήσουν όρθιοι, με τους υπεύθυνους να ελέγχουν πάντως το πλήθος για να μην προκύψει κάποιο πρόβλημα.
Κλείνοντας ο κ. Ζαζόπουλος σημείωσε ότι η Μουσική Σκηνή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τη συναυλία στο χώρο του Κάστρου του Πλαταμώνα για τεχνικούς λόγους, ενώ ο κ. Χατζηνάσιος δεν έθεσε καμία απαίτηση ή πρόβλημα για το χώρο.