Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Επιστολή ΑΜΟΙΡΙΔΗ

Προς: Αστέριο Φαρμάκη, Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης


Θέμα: Αξιοποίηση έκτασης παλαιού νοσοκομείου

Κύριε Διοικητά,

Θα ήθελα κατ’ αρχήν να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου, σε σας και τους συνεργάτες σας στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, για το άριστο σχέδιο που καταρτίσατε και ξεκινήσατε να εφαρμόζετε, της μεταφοράς σας στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

Το νέο κτίριο του Νοσοκομείου θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στους πολίτες του νομού μας και ελπίζω ότι πολύ σύντομα αυτές, θα φτάσουν στο μέγιστο επίπεδο που όλοι οι Πιεριείς επιθυμούν και δικαιούνται.

Η μεταφορά σε νέες εγκαταστάσεις, ανοίγει ένα μεγάλο θέμα πρωτίστως για την πόλη, το οποίο σχετίζεται με την αξιοποίηση προς όφελος των δημοτών, των παλιών εγκαταστάσεων.

Από την επόμενη της μεταφοράς, πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για το πώς θα αξιοποιηθεί η έκταση, είτε από εσάς, είτε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να μην υπάρξει καμιά πιθανότητα ο χώρος να εγκαταλειφθεί και να μετατραπεί σε πληγή για την Κατερίνη.

Εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, έχω εκφράσει την άποψη, ότι οι παλιές εγκαταστάσεις ή έστω ένα μέρος τους, μπορούν να φιλοξενήσουν το 15ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ ένα κομμάτι του μπορεί να μετατραπεί σε ιατρικό κέντρο αστικού τύπου. Αξιοποίηση δηλαδή του χώρου, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού ο Καλλικράτης εκχωρεί αρμοδιότητες παιδείας και παροχής πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας στους νέους δήμους.

Κύριε Διοικητά,

Οι πολίτες της Πιερίας, περίμεναν 25 χρόνια για να δουν να ολοκληρώνεται το νέο νοσοκομείο. Δεν χρειάζεται να περιμένουν άλλα τόσα για να δουν να αξιοποιείται η έκταση που φιλοξενούσε το παλιό.

Η πρότασή μου είναι, σε πρώτη φάση να προκαλέσετε συνάντηση στην οποία θα μετέχουν οι τέσσερις βουλευτές Πιερίας, ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος Κατερίνης, ώστε μέσα από το διάλογο, τη συνεργασία και την κατάθεση των προτάσεων, να προκύψει κάτι ωφέλιμο για την Κατερίνη και για την διεκδίκηση του οποίου θα δεσμευτούμε όλοι μας.

Ιωάννης Αμοιρίδης


Βουλευτής Ν. Πιερίας




Κοινοποίηση:

Αθανάσιο Παπαγεωργίου (βουλευτή)

Μαρία Μίχου (βουλευτή)

Κωνσταντίνο Κουκοδήμο (βουλευτή)

Γεώργιο Παπαστεργίου (Νομάρχη)

Σάββα Χιονίδη (Δήμαρχο Κατερίνης-Πρόεδρο ΤΕΔΚ)

Μ.Μ.Ε. Νομού Πιερίας