Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Συνάντηση του Νομάρχη Πιερίας με τον Υφυπουργό Γεωργίας της Αλβανίας





          Συνάντηση του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου με τον Υφυπουργό Γεωργίας, Τροφίμων και Προστασίας του Καταναλωτή  της Αλβανίας Δρ. Τομάι Τόκλι  πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010 στο Διοικητήριο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του δεύτερου στο νομό Πιερίας.
          Ο Νομάρχης Πιερίας είχε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με τον Υφυπουργό Γεωργίας της Αλβανίας σχετικά με τη συνεργασία των δύο πλευρών σε πολλούς τομείς, όπως είναι η αγροτική ανάπτυξη, ο τουρισμός, το περιβάλλον και οι επενδύσεις. Μάλιστα  ο κ. Παπαστεργίου, ως μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. καθώς και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Φυσικών Πόρων της Επιτροπής των Περιφερειών αντάλλαξε με τον Αλβανό Υφυπουργό ενδιαφέρουσες απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις της ευρωπαϊκής πολιτικής.
          Όπως δήλωσε ο Νομάρχης Πιερίας “ήταν μία από τις πιο εποικοδομητικές συζητήσεις με έναν αξιόλογο πανεπιστημιακό και πολύ καλό γνώστη των ελληνικών πραγμάτων αλλά και του αντικειμένου του, στη διάρκεια της οποίας διατυπώθηκαν εξαιρετικές απόψεις και προτάσεις συνεργασίας σε πολλούς τομείς, που μπορούν να αναβαθμίσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο περιοχών”.
          Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Γεωργίας της Αλβανίας εξέφρασε, σε άπταιστα ελληνικά, την ιδιαίτερη εκτίμησή του στο Νομάρχη Πιερίας και τον ευχαρίστησε για την ευκαιρία να συζητήσουν και να διερευνήσουν ζητήματα συνεργασίας που άπτονται του αντικειμένου και της αρμοδιότητάς του.  Ο κ. Τόκλι σχολίασε χαρακτηριστικά: “με μεγάλη χαρά διαπιστώνω ότι ο κ. Νομάρχης Πιερίας είναι σημαντικός εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής κοινότητας και των ευρωπαϊκών δεδομένων και κάτι τέτοιο διαμορφώνει μία νέα δυνατότητα υποστήριξης που και ο κ. Νομάρχης προσωπικά και η Ελλάδα γενικότερα μπορεί να προσφέρει, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια και στο ευρωπαϊκό μέλλον των γειτονικών χωρών”.
          Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Παπαστεργίου προσέφερε τουριστικό υλικό  και  αναμνηστικά δώρα στον Αλβανό Υφυπουργό Γεωργίας. Δεν παρέλειψε μάλιστα να του  απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφθεί ξανά το νομό Πιερίας, προκειμένου να υλοποιηθούν  τα ζητήματα συνεργασίας τα οποία συζητήθηκαν αλλά και να φιλοξενηθεί και να απολαύσει τον φυσικό και τουριστικό πλούτο της Πιερίας.