Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΝΙΑΓΑΡΑ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΝΙΑΓΑΡΑ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ









Με το βιβλίο που εξέδωσε μια ομάδα ομογενών συγγραφέων από τον Καναδά(Τορόντο), εμπλουτίστηκε η Δημοτική Βιβλιοθήκη. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα έκδοση με τίτλο: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΝΙΑΓΑΡΑ», η οποία μέσα από ντοκουμέντα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό δίνει χρήσιμες πληροφορίες για την εγκατάσταση των Ελλήνων στην περιοχή(το 1800 περίπου), την κοινωνική και πολιτιστική δράση και διαδρομή της ελληνικής κοινότητας έως και σήμερα.


Την καλαίσθητη έκδοση παρέδωσε στην Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης Ευδοκία Κίτσιου – Παπαργυρίου - η εκ των μελών της συγγραφικής ομάδας – Ιωάννα Κουτρουλάκη – Φράντζου.


Η συγγραφέας - Κατερινιώτικης καταγωγής - περιγράφοντας την ταυτότητα της έκδοσης τόνισε ότι το βιβλίο κυκλοφορεί και στην Αγγλική γλώσσα, ενώ όπως είπε«χρειάστηκε μια έρευνα αρκετών χρόνων για την συγγραφή του». Παράλληλα, η κα Ιωάννα Κουτρουλάκη – Φράντζου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα «κολακευτικά σχόλια που απέσπασε η συγκεκριμένη προσπάθεια από τις αρχές του Καναδά(Πρωθυπουργό, εκκλησιαστικές αρχές κ.α φορείς)».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΜΑΣ
«Η Ελλάδα διαθέτει μια μεγάλη κοινότητα στον Καναδά. Ο ρόλος των ομογενών μας - που λειτουργούν σαν γέφυρα μεταξύ της Ελλάδας και του Καναδά - είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Η δωρεά της εξαιρετικής αυτής έκδοσης στη βιβλιοθήκη είναι μια συγκινητική, συμβολική κίνηση από σπουδαίους συμπατριώτες μας που προάγουν τον Ελληνικό πολιτισμό και τιμούν τον τόπο καταγωγής τους» τόνισε σχετικά η Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Ευδοκία Κίτσιου - Παπαργυρίου.

Την συγγραφέα συνόδευαν στην συνάντηση της με την Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού η οικογένεια του κου Γεώργιου Καραμπουγιουκίδη(συγγενείς της κας Κουτρουλάκη – Φράντζου από την Κατερίνη).