Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Υπεγράφη από τον Νομάρχη Πιερίας η εργολαβική σύμβαση του έργου

Ανάπλαση του λόφου της εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων στο Μοσχοπόταμο
Υπεγράφη από τον Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου η εργολαβική σύμβαση του έργου της ανάπλασης του λόφου της εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μοσχοποτάμου του Δήμου Ελαφίνας
Με το έργο, προϋπολογισμού 102.000 ευρώ, προβλέπεται η κατασκευή του δρόμου πρόσβασης προς την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, η κατασκευή της περιμετρικής οδού γύρω από το λόφο, αλλά και πεζοδρομίου με στόχο ο χώρος να αναπλαστεί και να αναδειχθεί ως ένας χώρος επίσκεψης για τους κατοίκους του χωριού αλλά και όλους τους πολίτες της Πιερίας.
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα κατασκευαστεί περιμετρική οδός, συνολικού μήκους 280μ. και πλάτους 3 μ. στο λόφο των Αγίων Αποστόλων πάνω στην υπάρχουσα ζώνη που έχει διαμορφωθεί από το Δήμο Ελαφίνας. Επίσης, θα γίνουν εργασίες βελτίωσης του δρόμου πρόσβασης στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, μήκους 100 μ. και πλάτους 6 μ. και κατασκευή αγωγού μεταφοράς φρεατίων – συλλογής ομβρίων υδάτων.
Και το έργο αυτό εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Πιερίας και ανάδειξης των ιστορικών μνημείων του Νομού.