Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΗΜΕΡΑ

Η ανακοίνωση υποψηφίων του ΛΑΟΣ




Υποψηφίους περιφερειάρχες και δημάρχους μεταξύ των οποίων και τον υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής θα ανακοινώσει την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από κομματικές πηγές αναφέρουν ότι ο υποψήφιος που θα στηρίξει ο ΛΑΟΣ για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα ανακοινωθεί από τον πρόεδρο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της παρουσίας του στη ΔΕΘ.

Ο κ. Καρατζαφέρης σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο ΛΑΟΣ είχε δηλώσει από νωρίς -εδώ και έναν χρόνο- την υποστήριξή του στον Π. Ψωμιάδη και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους απέσυρε την στήριξή του.

«Θα εφάρμοζε την δική του πολιτική και στρατηγική, χωρίς να βάλουμε κανέναν απολύτως όρο. Ο κ. Σαμαράς όμως τον τσαλάκωσε, όπως έκανε και με τον κ. Αβραμόπουλο που τον έκανε αντιπρόεδρο χωρίς αρμοδιότητες. Του επέβαλε και σαν αντιπεριφερειάρχη τον κ. Τζιτζικώστα, έναν βουλευτή ο οποίος έχει μιλήσει επανειλημμένα κατά του κόμματος μας για να υπογραμμίσει ακριβώς τον σκοπό της παρέμβασής του» είχε πει ο κ. Καρατζαφέρης.

Αναφερόμενος στις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Αττικής, είπε ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος Περιφερειάρχης ο ίδιος και πως αν αποφασίσει να κατέβει, θα κατέβει με υποψήφιο από το Κόμμα του. «Καθαρά κομματική υποψηφιότητα όπως και στην Αττική. Μετράω και ζυγίζω τα πράγματα για την καλύτερη δυνατή επιλογή αποφεύγοντας να δώσω τροφή σε σχόλια ότι συμπράττω με κάποιο πρόσωπο εναντίον κάποιου άλλου», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Για τις υπόλοιπες περιφέρειες ανέφερε ότι πρότεινε στη Στερεά τον κ. Γιαννόπουλο και δεν δέχτηκε ο κ. Σαμαράς, και ως εκ τούτου, ο ΛΑΟΣ στηρίζει τον Νίκο Παπανδρέου πρώην Νομάρχη, και βουλευτή. Στην Θεσσαλία κατεβάζει τον κ. Ροντούλη και αποκάλυψε ότι στην Κρήτη πρότεινε την Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Δεν θέλει η ΝΔ να συνταχθεί με τη λογική. Εγώ περιμένω ακόμη και την τελευταία στιγμή. Έχω έτοιμο υποψήφιο τον Μανούσο Ντουκάκη, άνθρωπο έμπειρο και αναγνωρίσιμο σε όλη την Ελλάδα. Περιμένω όμως», είπε.

Επιπλέον, «επιτέθηκε» στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, και είπε ότι στην Πελοπόννησο είχε προτείνει κατ΄ επανάληψη στον Α. Σαμαρά να στηρίξουν από κοινού τον κ. Τατούλη. «Είναι πιο κοντά στις ιδέες της ΝΔ, ή του ΠΑΣΟΚ, ο Τατούλης; Δεν το θέλησε και κατέβασε την υποψηφιότητα του κ. Δράκου. Δεν ευθύνομαι εγώ που ήρθε το ΠΑΣΟΚ μετά από μένα και τον επέλεξε. Και δεν μπορεί η ΝΔ να με λέει εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ γι αυτό», είπε.

Τόνισε ότι στις περισσότερες περιοχές στηρίζει τους υποψηφίους της ΝΔ «για να μην πρασινίσει ο χάρτης» και ανέφερε: «Δεν κάνω εκβιασμούς, όπως ο κ. Σαμαράς, το ΄98 που επέβαλε στη Νομαρχία της Αθήνας την κ. Μπεσμπέα, προκειμένου να στηρίξει τον κ. Κατριβάνο. Το επέβαλε τότε με το 0,7 που είχε και εγώ ήμουν αυτός που είπε στον Έβερτ ότι ήταν σωστή πρόταση και το δέχτηκε. Δεν ζητώ τίποτε».