Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Κ. ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ

Πρόκληση ο Καλλικράτης για το δήμο Κατερίνης
-Ετοιμότητα του δήμου Κατερίνης για την διαδικασία παραχώρησης των παλαιών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου


Το δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποιεί με τους δημάρχους της Πιερίας.


Στην προετοιμασία του δήμου Κατερίνης να «υποδεχθεί» τους δήμους Παραλίας, Κορινού, Ελαφίνας, Πέτρας και Πιερίων βάσει του σχεδίου διοικητικής μεταρρύθμισης  «Καλλικράτης» αναφέρθηκε αρχικά ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης. Τόνισε πως υπάρχει ετοιμότητα, ώστε να ανταποκριθεί στο έπακρο ο νεοσύστατος δήμος στην πρόκληση της νέας εποχής για την Αυτοδιοίκηση, παρά τα προβλήματα που ακόμη υφίστανται και την οικονομική συγκυρία που έχει φέρει μειώσεις στα έσοδα των δήμων.
Ο δήμαρχος Κατερίνης δήλωσε παρόλα αυτά την αισιοδοξία του για τα αντανακλαστικά της Αυτοδιοίκησης στο νέο ξεκίνημά της, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθησή του πως παρά τις δυσκολίες της εφαρμογής του σχεδίου Καλλικράτης σε πρώτο χρόνο, τα αναπτυξιακά οφέλη θα είναι σημαντικά για τις τοπικές κοινωνίες.
Ο κ. Κουκοδήμος από την πλευρά του αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των νέων δήμων από την πολιτεία που προχώρησε εν μέσω της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας στο σχέδιο Καλλικράτης, επισημαίνοντας πως αν αυτή δεν έρθει στον κατάλληλο χρόνο, τότε οι υπό σύσταση θα δήμοι θα βρεθούν σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση.
Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την διοικητική, οργανωτική ετοιμότητα του δήμου Κατερίνης, επισημαίνοντας πως η οργάνωση των υπηρεσιών, η διοικητική   επάρκεια και το έμπειρο προσωπικό του δήμου, θα αποτελέσουν τα σημαντικότερα εργαλεία στην εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης.

ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Στο επίκεντρο της συζήτησης και με αφορμή τη μετεγκατάσταση του νοσοκομείου Κατερίνης ο  βουλευτής Πιερίας και ο δήμαρχος Κατερίνης συζήτησαν και το θέμα της χρήσης των παλαιών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου Κατερίνης.
Έγκαιρα ο δήμος Κατερίνης, όπως ενημέρωσε ο κ. Χιονίδης το βουλευτή Πιερίας δρομολόγησε όλες τις διαδικασίες και υπάρχει ετοιμότητα από πλευράς αλληλογραφίας με το αρμόδιο υπουργείο Υγείας, για να παραχωρηθεί ο χώρος στο δήμο Κατερίνης.
Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, όπως είπε ο κ. Χιονίδης, τον Ιούνιο του 2008 εγκρίθηκε η υποβολή αιτήματος προς το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την παραχώρηση στο δήμο Κατερίνης του οικοπέδου ιδιοκτησίας του υπουργείο, στο οποίο στεγάζεται το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης για τη δημιουργία χώρων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόληψης, παιδείας, πολιτισμού και δομών κοινωνικής προστασίας.
Σε απάντησή του το υπουργείο Υγείας το Μάρτιο του 2009 ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία από το δήμο Κατερίνης, όπως την έκδοση Διαπιστωτικής Πράξης, την απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, την απόφαση τη Διοίκησης της 3ης ΥΠΕ, τοπογραφικό διάγραμμα και ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου, ώστε να εξεταστεί περαιτέρω αν είναι εφικτή η εν λόγω παραχώρηση.
Από τον Οκτώβριο του 2009 τα έγγραφα αυτά έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο.
ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΟΠΙΚΗ