Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ "Κατασκευή Νέας Δεξαμενής Σβορώνου"

Συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ με πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη. Το κύριο θέμα ήταν η έγκριση της δημοπράτησης του έργου "Κατασκευή Νέας Δεξαμενής Σβορώνου" η οποία και ορίστηκε για το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.




Το έργο διαχείρισης και διανομής πόσιμου νερού "Κατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης στη θέση Σβορώνος", εντάχθηκε στο ΠΕΠ Μακεδονίας - Θράκης 2007 - 2013 (ΕΣΠΑ) και είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.583.000,00 ευρώ.



Άλλα θέματα που απασχόλησαν το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ ήταν η έγκριση της μελέτης "Κατασκευή αντλιοστασίου λυμάτων και καταθλιπτικών αγωγών Άνω Άγιου Ιωάννη" και ο καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου. Οι ενέργειες για ένταξη σε χρηματοδότηση των έργων αποχέτευσης στο εν λόγω Δημοτικό Διαμέρισμα συνεχίζονται κανονικά.



Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου



Το έργο "Κατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης στη θέση "Σβορώνος" με προϋπολογισμό 2.583.000 ευρώ περιλαμβάνει την κατασκευή δεύτερης δεξαμενής ύδρευσης δύο θαλάμων από οπλισμένο σκυρόδεμα C20/25 συνολικού όγκου 6.000 κ.μ. στη θέση Σβορώνος, απέναντι από την υπάρχουσα δεξαμενή ύδρευσης με κοινό θάλαμο δικλείδων τον ήδη υπάρχοντα.



Η Δεξαμενή είναι κατά το μέγιστο βυθισμένη στο φυσικό έδαφος και για το σε ανωδομή τμήμα προβλέπεται επίχωση περιμετρικά με αμμοχάλικο. Κάθε θάλαμος θα έχει χωρητικότητα 3.000 κ.μ. και θα είναι εξοπλισμένος με στόμιο υδροδότησης, στόμιο υπερχείλισης και στόμιο εκκένωσης. Οι θάλαμοι επιλέγονται ορθογωνικοί με ωφέλιμο ύψος 3,50 μ. και διαστάσεις 21,00 * 41,00μ.