Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΗΝ ΕΠΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ο ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ

Την Επαγγελματική Σχολή του Νοσοκομείου Κατερίνης επισκέφθηκε ο κ. Κουκοδήμος, ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις του στις δομές υγείας του νομού Πιερίας.
Εκεί συναντήθηκε με τη διευθύντρια κ. Κούτλα-Πλατσά και το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής και συζήτησε τα προβλήματα που εντοπίζονται κύρια στο κτιριολογικό. Η ΕΠΑΣ του νοσοκομείου στεγάζεται σήμερα σε μισθωμένο κτίριο, σε συνθήκες που δεν είναι κατάλληλες ούτε για τους σπουδαστές ούτε για το εκπαιδευτικό προσωπικό.


Ο κ. Κουκοδήμος
Ο κ.Κουκοδήμος συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα μεταφοράς της Σχολής στις εγκαταστάσεις του παλαιού νοσοκομείου, -στο κτίριο της αιμοδοσίας – καθώς αναβαθμιστεί υλικοτεχνικά σε άνετους χώρους, τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους σπουδαστές, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο του εκπαιδευτικού έργου.
Η ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών του νοσοκομείου Κατερίνης «τροφοδοτεί» πάνω από 2 δεκαετίες, νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και ιδιαίτερα της Κατερίνης. Η σχολή αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, για νέους από ολόκληρη την Πιερία που δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, για σπουδές και γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση. Είναι σημαντικό δε το γεγονός ότι όλοι σχεδόν οι απόφοιτοι του Ιουνίου του 2010, απορροφήθηκαν για την επαγγελματική τους εξάσκηση, από το νοσοκομείο Κατερίνης!
Η ΕΠΑΣ του Νοσοκομείου Κατερίνης, μπορεί να γίνει « η βιτρίνα» του νέου νοσοκομείου, διοργανώνοντας, ενημερωτικές ημερίδες και διαλέξεις για τους πολίτες της Πιερίας, σημειώνοντας πως η εμπειρία και οι γνώσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού που εργάζεται σ’ αυτήν αποτελούν εγγύηση για το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο και την ενημέρωση σε θέματα υγείας.
Πρόσθεσε ακόμη, ότι είναι απαραίτητη η αξιοποίηση της υλικοτεχνικής υποδομής και η εισαγωγή των ηλεκτρονικών υπολογιστών, στην εκπαίδευση των σπουδαστών, όπως απαιτούν οι νέες εκπαιδευτικές μέθοδοι.