Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Συνάντηση με την πρόεδρο της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης κ. Βαρβάρα Γαβρά είχε ο βουλευτής Πιερίας κ. Κώστας Κουκοδήμος στο πλαίσιο των ενημερωτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί σε φορείς του νομού.
Ο κ. Κουκοδήμος ενημερώθηκε από την πρόεδρο της Μέριμνας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φορέας, με κύριο αυτό της χρηματοδότησης της λειτουργίας της, και τα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν μετά την εφαρμογή του Σχεδίου «Καλλικράτης» που καταργεί τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. Όπως τόνισε η κ. Γαβρά, τα κονδύλια που διέθετε η Ν.Α. Πιερίας για την υποστήριξη της Μέριμνας δεν είναι βέβαιο αν θα μεταφερθούν στους δήμους ή τις Περιφέρειες και με ποιο τρόπο θα γίνεται η κατανομή τους.

Σημείωσε ακόμη, πως η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης είναι ένας από τους 21 πιστοποιημένους φορείς σε όλη την Ελλάδα για την υλοποίηση προγραμμάτων ΕΚΕΚ.

Ήδη έχει καταθέσει φάκελο για την υλοποίηση προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης του υπουργείου Εργασίας, το υπουργείο ολοκλήρωσε τις αποσφραγίσεις των προσφορών και αναμένεται η έγκριση του προγράμματος.

Συζήτησαν τέλος, το θέμα της οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζει η Μέριμνα Παιδιού, για να καλύψει ακόμη και τα λειτουργικά της έξοδα.



Ο κ. Κουκοδήμος

Ο κ.Κουκοδήμος από την πλευρά του αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης επί σειρά ετών, που έρχεται να καλύψει ουσιαστικά ένα «κενό» της ίδιας της πολιτείας που όφειλε να έχει τη μέριμνα και τη φροντίδα, των ΑμΕΑ.

Τόνισε πως ο ίδιος θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης του Δ.Σ. και στο επόμενο διάστημα θα καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή και στο αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να αποσαφηνιστεί η διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης της Μέριμνας Παιδιού μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης».