Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

«Ελάτε να βοηθήσουμε όλοι μαζί στην προστασία της φύσης!»


Με σύνθημα «Ελάτε να βοηθήσουμε όλοι μαζί στην προστασία της φύσης!» και με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας καθαρισμού των ακτών, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης ανέλαβε πρωτοβουλία καθαρισμού των ακτών στην περιοχή της Ολυμπιακής Ακτής.

Πρωταγωνιστές στην συγκεκριμένη δράση ήταν οι μαθητές(δύο τμημάτων)του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Η δράση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην παραλία της Ολυμπιακής Ακτής, με αφετηρία το ύψος της κεντρικής πλατείας.
Παρόντες στην Ολυμπιακή Ακτή ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Ίτσιος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Χαράλαμπος Καρατζόγλου, ενώ ο περιβαλλοντολόγος του Δήμου Κατερίνης Γιάννης Βαρβαρέζος μίλησε στους μαθητές για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος για την προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον, αναφέρθηκε διεξοδικά στο θεσμό της «γαλάζιας σημαίας».



ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ



Αναφερόμενος στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης Χαράλαμπος Καρατζόγλου τόνισε: «Βασικό κομμάτι της δράσης του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης είναι η ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής για την προστασία και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό, χαιρόμαστε ιδιαίτερα και συγχαίρουμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 14ου Σχολείου που πρωτοστατούν στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία».



Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Ίτσιος σημείωσε: «Η ενεργός συμμετοχή των μαθητών στον εθελοντικό καθαρισμό της Ολυμπιακής Ακτής αποτυπώνει την συνεχώς αυξανόμενη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών όλων των ηλικιών και μας δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξούμε για το μέλλον που επιφυλάσσεται στις θάλασσες και τις ακτές μας».