Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Επίσκεψη του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου στο νέο νοσοκομείο Κατερίνης και τοΨΝΠΟ




Το νέο νοσοκομείο της Κατερίνης επισκέφθηκε ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, μια εβδομάδα μετά την έναρξη της επίσημης λειτουργίας του.
Τον κ. Κουκοδήμο υποδέχθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Αστέριος Φαρμάκης που τον ενημέρωσε για τις πρώτες ημέρες λειτουργίας.
Ο ίδιος τόνισε πως η διαδικασία της μετεγκατάστασης του νοσοκομείου ολοκληρώθηκε χωρίς σοβαρά προβλήματα και πως όσες δυσλειτουργίες των πρώτων ημερών εντοπίστηκαν, άμεσα αντιμετωπίστηκαν.
Ο κ. Κουκοδήμος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του και συνεχάρη τον διοικητή και όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό για την ομαλή διαδικασία μεταφοράς ασθενών στο νέο κτίριο.
Στη συζήτηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που εντοπίζονται στο νέο κτίριο και στις ενέργειες που ήδη έχουν γίνει για την κάλυψη αυτών των θέσεων.
Επίσης συζητήθηκε το θέμα της χρήσης των παλαιών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου Κατερίνης, που θα αποτελέσει αντικείμενο ευρείας σύσκεψης και διαβούλευσης με όλους τους τοπικούς φορείς στο επόμενο διάστημα.

Στο ΨΝΠΟ
Για τη λειτουργία των δομών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου συζήτησε ο βουλευτής Πιερίας κ. Κουκοδήμος με τον διοικητή κ. Μανώλη Κοσμαδάκη στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις δομές υγείας.
Ο κ. Κοσμαδάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε η διοίκηση, στις προσπάθειες που γίνονται για την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία των δομών, καθώς και στο θέμα της χρήσης των παλαιών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου Κατερίνης.
Έγινε επίσης αναφορά στο θέμα της χρήσης των εγκαταστάσεων του ΨΝΠΟ στην Πέτρα και στις προτάσεις που ήδη έχει καταθέσει εγγράφως η διοίκηση σε κάθε αρμόδιο φορέα και φυσικά στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.