Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, Αγαπητοί γονείς,
Στην αφετηρία της νέας σχολικής χρονιάς αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις ευχές μου για υγεία και δύναμη με στόχο ένα δημιουργικό και παραγωγικό εκπαιδευτικό έργο και μια σχολική χρονιά γεμάτη επιτυχίες.
Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί μια νέα αρχή στο στίβο της μάθησης.
Τα παιδιά μας καταβάλλουν καθημερινά μια μεγάλη και κοπιώδη προσπάθεια που απαιτεί υπομονή και δύναμη, προκειμένου να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους, αλλά και τις προσδοκίες των γονιών τους.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Δήμος Κατερίνης αναλαμβάνει κάθε δυνατή πρωτοβουλία ώστε να πετύχει ποιότητα, ασφάλεια και στήριξη στη νέα γενιά που δίνει τη μάχη της γνώσης και της ελπίδας με την προσδοκία ενός καλύτερου αύριο. Παράλληλα, υποστηρίζει κάθε πρωτοβουλία της εκπαιδευτικής κοινότητας που επικεντρώνεται στη βελτίωση και αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην περιοχή μας.
Τέλος, δεν θα έπρεπε να παραλείψουμε την κινητήρια δύναμη του εκπαιδευτικού μας συστήματος, τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι για ακόμη μία χρονιά ετοιμάζονται να προσφέρουν τη γνώση, την εμπειρία, αλλά και την ευαισθησία τους στους μαθητές, προκειμένου να τους βοηθήσουν όχι μόνο σε καθαρά γνωστικού τύπου προβλήματα, αλλά και στις διάφορες δοκιμασίες, που αντιμετωπίζουν σε όλα τα επίπεδα.
Εύχομαι σε όλες και όλους καλή και δημιουργική σχολική χρόνια. Ας ξεκινήσουμε με υψηλούς στόχους και οράματα κι ας καταβάλουμε όλοι μαζί την μέγιστη δυνατή προσπάθεια, για να πραγματοποιηθούν.