Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Στην Πολωνία ο Νομάρχης Πιερίας


Στην Πολωνία ο Νομάρχης Πιερίας

Προεδρεύει σε σεμινάριο της Επιτροπής «Φυσικοί Πόροι» ΝΑΤ με θέμα την ανάπτυξη μιας βιώσιμης διατροφικής αλυσίδας στην Ε.Ε.


Σε σεμινάριο της Επιτροπής «Φυσικοί Πόροι» ΝΑΤ της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα «Η ανάπτυξη βιώσιμης διατροφικής αλυσίδας ως παράγοντας ολοκληρωμένης ανάπτυξης των αστικών και των γεωργικών περιοχών» που διοργανώνεται τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010 στο Inowroclaw της Πολωνίας, προεδρεύει ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.

Ο κ. Παπαστεργίου που είναι τακτικό μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών και έχει εκλεγεί πρόεδρος της Επιτροπής ΝΑΤ θα προεδρεύσει σε ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο που αφορά σε μια σημαντικό τομέα, τη διατροφή των πολιτών της Ε.Ε., καθώς όπως τονίζεται η καλή λειτουργία της διατροφικής αλυσίδας είναι ουσιώδης για την παροχή ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων διατροφής σε προσιτές τιμές για τους καταναλωτές.

          Στην πρώτη συνεδρία θα συζητηθεί ο μελλοντικός προσανατολισμός των μεταλλαγών στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής και η σύνδεση μεταξύ της διατροφικής αλυσίδας και της βιώσιμης αγροτικής ανάπτυξης, ενώ θα προταθούν δράσεις για την αύξηση της βιωσιμότητας σε σχέση με την οργανωτική δομή της διατροφικής αλυσίδας. Η δεύτερη συνεδρία θα επικεντρωθεί στα τοπικά συστήματα παραγωγής τροφίμων καθώς και στις βέλτιστες πρακτικές που θα πρέπει να προωθηθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στήριξη και ανάπτυξη των τοπικών συστημάτων παραγωγής τροφίμων.

          Μεταξύ των εισηγητών του σεμιναρίου είναι επιφανείς επιστήμονες καθώς και υπουργοί - μέλη κυβερνήσεων των χωρών μελών της Ε.Ε., στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών που έχουν ασχοληθεί με την Κοινή Γεωργική Πολιτική. Ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου θα κλείσει το σεμινάριο με τα συμπεράσματα των δύο συνεδριών, τα οποία θα αποτελέσουν ένα ακόμη εργαλείο της Επιτροπής των Περιφερειών για να τα αποστείλει στα υπόλοιπα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.