Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

1Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στο Β΄ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο




Τετρακόσιοι μαθητές και μαθήτριες οκτώ γυμνασίων της πόλης, θα συμμετέχουν στην«1η Αθλητική Συνάντηση Γυμνασίων Δήμου Κατερίνης», που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου(έναρξη στις 9 το πρωί), στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης(Κλειστό Γυμναστήριο).

Στόχος τους; Να μοιραστούν τις κοινές ανησυχίες τους για το μέλλον, για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον και άλλα ζητήματα, μέσα από βιωματικές δράσεις και φυσικά μέσα απ' τον αθλητισμό.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Δήμος Κατερίνης, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Μαθητιάδα και την Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ και της Ελληνικής Παρολυμπιακής Επιτροπής. Χορηγός της εκδήλωσης είναι το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Κατερίνης.

Η αθλητική συνάντηση μπορεί να θεωρηθεί μια άξια προσομοίωση της Πανελλήνιας Μαθητιάδας που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Πρώτη Σερρών. Η συγκεκριμένη διοργάνωση, περιλαμβάνει αγώνες σε 12 ολυμπιακά αθλήματα καθώς και παραολυμπιακά αγωνίσματα.

Παράλληλα με τους αθλητικούς αγώνες, διοργανώνονται πολιτιστικές και περιβαλλοντικές, εκδηλώσεις. Σημαντικό στοιχείο της διοργάνωσης είναι ότι οι συμμετέχοντες μαθητές δεν είναι απαραίτητο να είναι αθλητές, ώστε να βιώσουν αυτή τη μεγάλη γιορτή απαλλαγμένοι από το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης.

Βασικός πυλώνας της διοργάνωσης είναι ο εθελοντισμός. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αθλητική συνάντηση σχεδιάζεται και υλοποιείται αποκλειστικά από εθελοντές εκπαιδευτικούς.




Όπως υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης «Η υποστήριξη του Δήμου μας σε κάθε δραστηριότητα που προσφέρει τη δυνατότητα άθλησης και δημιουργίας στους νέους ανθρώπους, είναι αμέριστη. Οι αρχές της Μαθητιάδας γενικότερα και της συγκεκριμένης αθλητικής συνάντησης ειδικότερα, συνάδουν με τις αρχές και τους στόχους που θέσαμε από την πρώτη στιγμή ως διοίκηση για τη νέα γενιά».