Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη του Κώστα Κουκοδήμου στο ΤΕΙ Κατερίνης






Επίσκεψη στο ΤΕΙ Κατερίνης πραγματοποίησε ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, όπου είχε συνάντηση με τον προϊστάμενο του ΤΕΙ κ. Τριανταφύλλου από τον οποίο ενημερώθηκε για τη λειτουργία του τμήματος, στην έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Ο κ. Τριανταφύλλου αναφέρθηκε στην εισαγωγή 210 νέων σπουδαστών στο ΤΕΙ της Κατερίνης και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι νέοι για το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος.

Μεταξύ των θεμάτων που τόνισε ο κ. Τριανταφύλλου ήταν αυτό του αιτήματος μετονομασίας του τμήματος ΤΕΙ Κατερίνης σε τμήμα «Logistics-Εφοδιαστικής» που περιγράφει επακριβώς το αντικείμενο σπουδών.

Η διαδικασία όπως είπε που προβλέπεται από το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει από την πλευρά του ΤΕΙ Κατερίνης, πλην όμως δεν έχει συνέλθει σε σώμα το Συμβούλιο Ανώτερης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, προκειμένου να προχωρήσει στην έγκριση του αιτήματος.

Επιπλέον, ο κ.Τριανταφύλλου έθεσε το θέμα της έλλειψης διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού, ενώ σε ο,τι αφορά το κτιριακό, τόνισε πως το υπάρχον κτίριο επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του ακαδημαϊκού προγράμματος.

Ο προϊστάμενος του ΤΕΙ Κατερίνης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη διεκδίκησης ενός δεύτερου τμήματος ΤΕΙ στην Κατερίνη, με αφορμή και τις αλλαγές που θα επέλθουν με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει συγχωνεύσεις, μεταφορές ή καταργήσεις κάποιων τμημάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Τόνισε πως άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσει η διαβούλευση και να αναληφθεί πρωτοβουλία στην κατεύθυνση αυτή, αφού κτιριακά η Κατερίνη μπορεί να καλύψει τη λειτουργία και ένα ακόμη τμήμα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της αξιολόγησης των Ιδρυμάτων όπου τονίστηκε πως ενώ το ΤΕΙ Κατερίνης εδώ και τρία χρόνια πραγματοποιεί τη διαδικασία με τη συμμετοχή καθηγητών και σπουδαστών και μεταφέρονται τα πορίσματα στην Κεντρική Αρχή Αξιολόγησης των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για να συνεχίσει η διαδικασία της αξιολόγησης.



Ο κ. Κουκοδήμος

Η επένδυση στην παιδεία, είναι επένδυση στο μέλλον αυτής της χώρας, τόνισε ο κ. Κουκοδήμος και επεσήμανε την ανάγκη υποστήριξης των Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας από την πλευρά της πολιτείας, όχι με λογικές μνημονίου.

Τόνισε πως το ΤΕΙ Κατερίνης έχει καταφέρει σε λίγα χρόνια να καταστεί ένα από τα πλέον «δυναμικά» τμήματα της χώρας και προσελκύει κάθε χρόνια δεκάδες σπουδαστές.

Σ’αυτή τη χρονική συγκυρία, τόνισε, είναι ίσως μια πολύ καλή ευκαιρία, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την ίδρυση και λειτουργία ή ακόμη και τη μεταφορά ενός ακόμη τμήματος στην Κατερίνη.