Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας Πιερίας ‘’Αλέξανδρος Υψηλάντης’’


Τον «ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 2010» συνολικής απόστασης 10.000μ. διοργανώνει ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας Πιερίας ‘’Αλέξανδρος Υψηλάντης’’, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας ‘ΖΕΥΣ’, και το Δήμο Κορινού. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010.

Καλούνται όλοι οι δρομείς(ανεξάρτητοι και οργανωμένοι σε σύλλογο), οι ΣΕΒΑΣ κάθε πόλης και όλοι οι φίλαθλοι να παραστούν στον αγώνα. Φέτος, η διοργάνωση διεξάγεται με αφορμή τα αποκαλυπτήρια του μνημείου παραδοσιακής ποντιακής λύρας - στην πλατεία του χωριού - την παραμονή του αγώνα.

Ως αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η κεντρική πλατεία Νέας Τραπεζούντας. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στην πλατεία του χωριού για την παραλαβή των αριθμών τους.

Η διαδρομή σε όλο το μήκος της, θα επιτηρείται από τους εθελοντές και ποδηλάτες του Συλλόγου Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας. Στην ομαλή διεξαγωγή αγώνα καθοριστική θα είναι και η συνδρομή των ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.

Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από εθελοντικές ομάδες. Ειδικότερα από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την Ελληνική ‘Ενωση Έρευνας και Διάσωσης Ν. Πιερίας.

Σταθμός ανεφοδιασμού θα υπάρχει στο 5ο χιλιόμετρο της διαδρομής. Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά και φρούτα καθώς και μπουφές με παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα.

Σε όλους τους αθλητές θα δοθούν μετάλλια και αναμνηστικά μπλουζάκια

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 δεν θα επιτραπεί.

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010. Οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα με επιτυχία. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

Πληροφορίες για τον αγώνα δίνονται στα τηλέφωνα 6974320831 και 2351351257 (Γρηγοριάδης Δημήτρης), 6977880540 (Σεïταρίδης Δημοσθένης) και 6937054415 (Παραδεισόπουλος Βασίλης). Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ»(http://www.zeusrunnersclub.gr