Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Κατερίνη: Συμμορία δουλεμπόρων κρατούσε ομήρους λαθρομετανάστες

Υπό την ομηρία συμμορίας δουλεμπόρων συμπατριωτών τους παρέμεναν τέσσερις Πακιστανοί λαθρομετανάστες, που είχαν ξεκινήσει το ταξίδι από την πατρίδα τους με προορισμό τη χώρα μας.
Όπως έγινε γνωστό, οι τέσσερις Πακιστανοί έπεσαν στα χέρια έξι συμπατριωτών τους που τους υποσχέθηκαν ότι θα τους μεταφέρουν από τον Έβρο στην Αθήνα.
Αντ΄αυτού το κύκλωμα τους οδήγησε σε σπίτι, στο 4ο χλμ. της εθνικής οδού Κατερίνης - Ελασσόνας, ζητώντας εκβιαστικά από καθέναν το ποσό των 2.500 ευρώ, προκειμένου να τους απελευθερώσουν.
Όταν οι λαθρομετανάστες αρνήθηκαν, τα μέλη του κυκλώματος δεν δίστασαν να ρίξουν έναν εξ αυτών από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου του σπιτιού, προκαλώντας στο θύμα τραύματα στα κάτω άκρα, ενώ άλλο ένα θύμα το εγκατέλειψαν σε εγκαταλελειμμένο φυλάκιο της περιοχής.
Αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πιερίας έφθασαν το απόγευμα της Τρίτης στα ίχνη της συμμορίας και συνέλαβαν στην Έφεσο Πιερίας, δύο εξ αυτών, ηλικίας 28 και 25 ετών. Τα άλλα τέσσερα μέλη του κυκλώματος αναζητούνται. Παράλληλα οι αρχές εντόπισαν τους δύο εκ των λαθρομεταναστών, ενώ οι άλλο δύο αναζητούνται.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ