Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Για δεύτερη φορά σταματά η κατασκευή του δρόμου Σκοτίνας - π. Σκοτίνας

Το έργο "κώλυσε" στην γραφειοκρατική αντίληψη του κεντρικού κράτους

Ένα αναπτυξιακό έργο τεράστιας σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη της Νότιας Πιερίας, ο δρόμος Σκοτίνας - Παλαιάς Σκοτίνας, που κατασκευάζει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας σταμάτησε για δεύτερη φορά η κατασκευή του.
Πρόκειται για έναν δρόμο που η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ξεκίνησε από το 2002 με κονδύλια του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και καθώς ο πρώτος ανάδοχος δεν κατάφερε να τον ολοκληρώσει και κηρύχθηκε έκπτωτος, το έργο επαναπροκηρύχθηκε το Νοέμβριο του 2009, με νέα μελέτη και με προϋπολογισμό 1.185.000 ευρώ, ώστε να αποπερατωθεί.

Σήμερα ο δρόμος έχει ολοκληρωθεί κατά το 60%, δηλαδή τα 4,5 χιλιόμετρα, ενώ συγχρόνως έχει γίνει και η υποδομή στο υπόλοιπο κομμάτι, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των τεχνικών εργασιών απορροής των υδάτων και αντιπλημμυρικής προστασίας του δρόμου.

Το έργο κώλυσε στη γραφειοκρατική αντίληψη του κεντρικού κράτους, καθώς μετά από εκτίμηση υπαλλήλων του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Αθήνας δεν εγκρίνεται η χρηματοδότηση της νέας εργολαβίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, με συνέπεια ο ανάδοχος του έργου να ζητά τη λύση της σύμβασης.


PIERIAGR Κι αυτός ο δρόμος σταμάτησε, θα μου πείτε εδώ δεν έχουμε δρόμο από το κλειστό γυμναστήριο ως τα νέα νεκρταφεία, θέλετε και δρόμο εκεί ...ψηλα;;; πλάκα έχετε ρε συνέλληνες.... χου χου χου