Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2010

Με μεγάλη προσέλευση των φίλων του πολιτισμού συνεχίζονται οι εκθέσεις εικαστικών, φωτογραφίας, εκκλησιαστικής τέχνης, που συνθέτουν το σκηνικό των «Αικατερινείων», για την εβδομάδα που διανύουμε, αλλά και για αρκετές από τις επόμενες ημέρες. Ειδικότερα:


ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Μια έκθεση που εμπλουτίζει τη γνώση μας για τον ορθόδοξο πολιτισμό και μεταδίδει ανταύγειες της πνευματικής ζωής της Εκκλησίας μας, όπως αυτές μορφοποιούνται στα έργα της υψηλής τέχνης, αλλά παράλληλα και της καθημερινής εκκλησιαστικής ζωής φιλοξενείται στην Ιερά Μητρόπολη, στο πλαίσιο των «Αικατερινείων».

Πρόκειται για την έκθεση χειροποίητων εκκλησιαστικών σταυρών Αιθιοπίας από την συλλογή του Χρ. Γιαννουλάκη. Την οργάνωση - επιμέλεια της έκθεσης έχει η Μαρία Σκλιοπίδου(GALLERY XΡΥΣΑ).
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Δεκεμβρίου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται : Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 20:30.

«ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ» ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Η έκθεση του Χαράλαμπου Τερζόπουλου με τίτλο «Εικαστικοί Διάλογοι», συνεχίζεται στην Αστική Σχολή. Ο Χαράλαμπος Τερζόπουλος εκθέτει έργα του σε είκοσι ενότητες, οι οποίες αναπτύσσονται σε οκτώ αίθουσες της Αστικής Σχολής. Το μεγάλο μεράκι και η αγάπη του για τις κατασκευές από ξύλο, μέταλλο και άλλα υλικά γίνεται πλέον προσιτό στο κοινό της Πιερίας και της Μακεδονίας από όπου και κατάγεται.
Η έκθεση χωρίζεται σε δυο τμήματα. Η πρώτη περιλαμβάνει έργα παρμένα από διάφορους χώρους που συγκίνησαν τον καλλιτέχνη μέσω της φόρμας τους. Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει αυτόνομες, καθαρές γλυπτικές συνθέσεις.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Δεκεμβρίου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται καθημερινά από τις 10:30 έως τις 13:30 και από τις 17:30 έως τις 20:30.




«ΜΑΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ξεχωριστή ανάμεσα στις εκδηλώσεις των φετινών «Αικατερινείων», είναι και η έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Μάνες της Κατερίνης», που επιμελήθηκε ο Νίκος Γραίκος. Η έκθεση φέρνει στο επίκεντρο τις βασανισμένες αλλά αγέρωχες μάνες των προσφύγων, για να μας… πουν τη δική τους ιστορία.
Η μάνα των προσφύγων καθόρισε τη νεότερη φυσιογνωμία της Κατερίνης. Η επίσημη ιστορία την ξέχασε. Τα όριά της ήταν το σπίτι και τα παιδιά της, αν και συγχρόνως εργαζόταν σκληρά στα καπνοχώραφα.
Η έκθεση, που φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης, θα ολοκληρωθεί στις 12 Δεκεμβρίου. Ώρες λειτουργίας Δευτέρα 10:30- 13:30, Τρίτη έως Παρασκευή 17:30- 20:30.