Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ανάπλαση της εισόδου και του χώρου του Πνευματικού Κέντρου Ράχης


Το έργο δημοπρατείται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας


Το έργο ανάπλασης της εισόδου και του χώρου του Πνευματικού Κέντρου Ράχης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λόφου δημοπρατείται αυτές τις ημέρες από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, με στόχο την αισθητική και λειτουργική βελτίωση και αξιοποίηση του χώρου.
Το έργο, προϋπολογισμού 125.000€, αφορά στην αντιμετώπιση κατολισθήσεων στην είσοδο του οικισμού της Ράχης, με την κατασκευή τοίχου πρότυπου Εγνατίας, μέσου ύψους 3,5 μ. και συνολικού μήκους 25 μ. καθώς και την επανακατασκευή και βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού ανάντι, σε μήκος 40 μ. με την πεζοδρόμηση αυτού. Επίσης, θα κατασκευαστεί τοιχίο πρότυπου Εγνατίας μέσου ύψους 2 μ. στα 100 μ. από την είσοδο του οικισμού της Ράχης προς την έξοδο από τον οικισμό, ώστε να δημιουργηθεί πλάτωμα και χώρος εξυπηρέτησης των αναγκών του οικισμού, εμβαδού 350 τ.μ. Στο έργο περιλαμβάνονται χωματουργικές εργασίες, εργασίες κατασκευής τεχνικών έργων, εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτόστρωσης, σήμανσης και ασφάλειας.
Το έργο που δημοπρατείται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας έχει ως στόχο να καταστήσει ασφαλή και εύκολη τη διέλευση των οχημάτων που εισέρχονται στον οικισμό της Ράχης καθώς και τη μετακίνηση των πεζών στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου που βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού.