Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η αντιμετώπιση των ανθρώπων με αναπηρία αποτελεί δείκτη πολιτισμού και συλλογικής ωριμότητας. Η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που έχουμε όλοι έναντι των συνανθρώπων μας με αναπηρία για ίσες ευκαιρίες, στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή.
Θεωρώντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο σε μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία, ο Δήμος Κατερίνης διεκδικεί περισσότερο χώρο μέσα στην πόλη για τα ΑμεΑ.
Ειδικότερα, φροντίζει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στην εργασία, στην εκπαίδευση και κυρίως στην καθημερινότητα των ΑμεΑ. Πιο συγκεκριμένα, δίνουμε βαρύτητα μέσα από την ενίσχυση υποδομών, εξοπλισμού παρέχοντας τις καλύτερες δυνατές και αξιοπρεπείς συνθήκες στις σχολικές αίθουσες της Μέριμνας Παιδιού και των Ειδικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Παράλληλα, δίνουμε έμφαση στην υλοποίηση ποικίλων προγραμμάτων υποστηρικτικών δομών που αποσκοπούν στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών φροντίδας και εκπαίδευσης.
Γεγονός είναι ότι οι υπάρχουσες δομές έχουν βελτιώσει τις συνθήκες για πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρίες στην εκπαίδευση, στην εργασία και στην κοινωνική συμμετοχή, παρά ταύτα όμως οι ανάγκες εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα επίκαιρες και επιτακτικές.
Επιδιώκουμε λοιπόν, την ολοένα πιο αποτελεσματική και πλατιά αντιμετώπιση αποκλεισμών κάθε τύπου. Προς την κατεύθυνση αυτή, οφείλουμε προσήλωση στην προσπάθεια διαμόρφωσης μιας ακόμα καλύτερης καθημερινότητας για τους συμπολίτες μας. Μιας προσπάθειας, ωστόσο, η οποία προϋποθέτει την ενεργό συνεργασία και συμπόρευση όλων μας, στο δρόμο της ελπίδας, των ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων για τα Άτομα με Αναπηρίες. 


Bikiropoulos.blogspot.com