Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Γιώργος Χατζηκώστας: ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ





Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην πόλη μας, στην επιστροφή σε ένα φυσικό και πιο ανθρώπινο περιβάλλον, βασική μέριμνα της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης αποτελεί η συντήρηση και η ανάπτυξη των χώρων πρασίνου.

 Έμφαση δίνεται τις ημέρες αυτές στο Δημοτικό Πάρκο, που αποτελεί τον κεντρικό πνεύμονα αναψυχής και πρασίνου για την Κατερίνη. Οι εργασίες γενικότερα περιλαμβάνουν(τόσο στο πάρκο, όσο και σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους πρασίνου του Δήμου), κοπή χλόης, αρδεύσεις, λιπάνσεις, κλαδεύσεις θάμνων και δένδρων, κλπ.

Αναφερόμενος στις εργασίες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Χατζηκώστας τόνισε: «Το Δημοτικό Πάρκο αποτελεί τον κεντρικό πνεύμονα αναψυχής και πρασίνου για την πόλη μας. Συντηρούμε λοιπόν συστηματικά – και με την συνδρομή γερανοφόρου οχήματος - τις δενδροστοιχίες με την κοπή κλαδιών, ενώ εντατικοποιούμε γενικότερα τις εργασίες φροντίδας του χώρου με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή του. Παράλληλα - κατόπιν υπόδειξης των δασολόγων – γεωπόνων της υπηρεσίας μας προχωρήσαμε και στην φύτευση νέων δένδρων, τα οποία στο μέλλον θα αντικαταστήσουν τα γερασμένα και επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών δένδρα».-


ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΓΑΝΟΧΩΡΑ



Επιπλέον, η αύξηση του πρασίνου σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα και σε όλες τις γειτονιές της Κατερίνης, η αξιοποίηση των ελεύθερων εκτάσεων, η αναμόρφωση  των  χώρων πρασίνου και η δημιουργία - όπου υπάρχει η δυνατότητα – νέων, είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της Αντιδημαρχίας Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η ανάπλαση του  χώρου πρασίνου στο δρόμο προς Γανόχωρα(Β΄Πάροδος Κλαζομενών), όπου φυτεύτηκαν θάμνοι, δέντρα και γενικότερα έγιναν εργασίες αισθητικής αναβάθμισης.
«Το πράσινο είναι για μας προτεραιότητα και σε αυτό οφείλουμε να επενδύσουμε για ένα καλύτερο αύριο». Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιώργος Χατζηκώστας επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Στόχος μας παραμένει, όλες οι γειτονιές να έχουν χώρους πρασίνου και  αναψυχής, λαμβάνοντας παράλληλα, υπόψη τις σύγχρονες λειτουργίες της πόλης».
Τέλος, ο κος Χατζηκώστας ευχαρίστησε τους Δασολόγους - Γεωπόνους της Υπηρεσίας Πρασίνου(Ελένη Πάσχου και Θανάση Παπαγιάννη), που επιβλέπουν τις σχετικές εργασίες καθώς και όλο το προσωπικό της Αντιδημαρχίας Πρασίνου, ενώ  όπως τόνισε : « οι προγραμματισμένες εργασίες γίνονται με εντατικούς ρυθμούς και χωρίς διακοπή, καθώς στόχος μας ήταν να μην επηρεαστούν οι καθημερινές ανάγκες της πόλης από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου».