Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το Δ.Σ. της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης


Συνάντηση με τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του φιλανθρωπικού σωματείου «Μέριμνα Παιδιού» Κατερίνης πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011 στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Μέριμνας Παιδιού Σολδάτος Δημήτριος, η γραμματέας Δεληγιαννίδου Σίλβια, η ταμίας Γερασιμίδου – Τερζοπούλου Δέσποινα και τα μέλη του Δ.Σ. Τσίντσιφας Κωνσταντίνος, Παντελιάδου Καλλιόπη και Σαχινίδου – Κωτσίδου Παρθενόπη.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης ενημέρωσαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας σχετικά με τη λειτουργία και τις ποικίλες δράσεις του γνωστού για την κοινωνική προσφορά του σωματείου, το οποίο ιδρύθηκε το 1979 και αποτελεί το μοναδικό φορέα στήριξης των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους στην Πιερία. Έγινε εκτενής αναφορά στο ζήτημα της χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης της λειτουργίας του σωματείου και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την εξεύρεση οικονομικών πόρων.

Τα μέλη της Δ.Σ. της Μέριμνας Παιδιού ζήτησαν από την κ. Μαυρίδου να συνεχιστεί μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πλέον η προγραμματική σύμβαση οικονομικής συμβολής και στήριξης που υπήρχε με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας. Ακόμη, τονίστηκε η ανάγκη μετατροπής της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης από φιλανθρωπικό σωματείο σε ίδρυμα, μία μεταβολή που θα διευκολύνει σημαντικά την οικονομική επιβίωση και ανάπτυξη της δράσης του. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της παραχώρησης από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στη Μέριμνα Παιδιού ειδικού χώρου για τη στέγαση μέρους των δραστηριοτήτων του στο Χατζόγλειο Κτίριο εφ’ όσον ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισής του, όπως άλλωστε γινόταν και πριν με τη συγκατάθεση της Ν.Α. Πιερίας. Τέλος, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Μέριμνας Παιδιού ζήτησαν από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας τη μεσολάβηση και συμβολή της για την ένταξη του προγράμματος κατασκευής κατοικιών αυτόνομης διαβίωσης των ατόμων με ειδικές ανάγκες στο ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Μέριμνας Παιδιού για τη συνεργασία και δεσμεύθηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα παρέμβασης προκειμένου να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους και να βελτιωθούν περισσότερο οι συνθήκες δράσης και λειτουργίας ενός «από τους πιο σημαντικούς κοινωνικούς φορείς της Πιερίας».