Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

«Λίφτινγκ» στο τουριστικό προφίλ


Στη συγκρότηση ενιαίου φορέα τουριστικής ανάπτυξης, συμφώνησαν αντιπεριφέρεια και τουριστικοί φορείς, οι οποίοι αποφάσισαν τη συμμετοχή της Πιερίας στις τουριστικές εκθέσεις Βελιγραδίου και Σόφιας
Η κυρία Μαυρίδου, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή, αναφέρθηκε στις προτάσεις αειφορικής τουριστικής ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, τονίζοντας την ανάγκη «προσεκτικού και στοχευμένου σχεδιασμού τουριστικής προβολής της Πιερίας που θα εντάσσεται και ξεχωρίζει μέσα στη συνολική προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας». Η Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι η Πιερία θα πρέπει να δώσει «το δικό της ιδιαίτερο στίγμα στον τουριστικό χάρτη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στην Ελλάδα» και ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με την πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα τον τουριστικό σχεδιασμό.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των φορέων διατύπωσαν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για την τουριστική προβολή και προώθηση της τουριστικής εικόνας της Πιερίας, η οποία πρέπει να λάβει υπόψη της και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε η συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του Βελιγραδίου και της Σόφιας οι οποίες πραγματοποιούνται αυτόν τον μήνα.. Επιπλέον, έγινε αναλυτική καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος της Πιερίας λόγω της αύξησης της τιμής των διοδίων, της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης πόρων οικονομικής ενίσχυσης από την πολιτεία, αλλά και εξαιτίας διαφόρων άλλων εξωτερικών παραγόντων. Οι εκπρόσωποι των φορέων συμφώνησαν στην ανάγκη συγκρότησης μίας νέας επιτροπής τουριστικής προβολής, ενός ενιαίου φορέα τουριστικής ανάπτυξης με τη συμμετοχή των σημαντικότερων αυτοδιοικητικών, τουριστικών και επαγγελματικών φορέων για τον πιο αποτελεσματικό και σύγχρονο τουριστικό σχεδιασμό της περιφερειακής ενότητας Πιερίας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν και κατέθεσαν τις προτάσεις τους, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Τάκης Λεμονόπουλος, οι αντιδήμαρχοι δήμου Δίου–Ολύμπου Πέτρος Κιάφας και Β. Βροχαρίδης, η αντιδήμαρχος Αιγινίου Ξ. Βασιλειάδου, η αντιδήμαρχος Μακρυγιάλου Π. Γαβριηλίδου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Γιώργος Μπούρος, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας Δημήτρης Πανταλώνας, ο πρόεδρος της Πιερικής Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Γ. Βεϊδαμενίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ Πιερίας Ν. Παπαθανασίου καθώς και πολλοί εκπρόσωποι των τουριστικών, των επαγγελματικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης της Πιερίας.