Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Σύσκεψη με θέμα την εικόνα της Π.Ε. Πιερίας στον ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο τουριστικό χάρτη



Διευρυμένη σύσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιχειρηματικών και τουριστικών φορέων της Πιερίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011 στο Διοικητήριο.

Στόχος της σύσκεψης και αντικείμενο της διευρυμένης συζήτησης ήταν η διαμόρφωση μίας κοινής πρότασης της Αντιπεριφέρειας Πιερίας και των φορέων του νομού για την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη προώθηση της τουριστικής εικόνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Η. Χατζηχριστοδούλου, ο εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Τ. Λεμονόπουλος, οι αντιδήμαρχοι δήμου Δίου – Ολύμπου Π. Κιάφας και Β. Βροχαρίδης, η αντιδήμαρχος Αιγινίου Ξ. Βασιλειάδου, η αντιδήμαρχος Μακρυγιάλου Π. Γαβριηλίδου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Γ. Μπούρος, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας Δ. Πανταλώνας, ο πρόεδρος της Πιερικής Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Γ. Βεϊδαμενίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ Πιερίας Ν. Παπαθανασίου καθώς και πολλοί εκπρόσωποι των τουριστικών, των επαγγελματικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης της Πιερίας.

Στην έναρξη της σύσκεψης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή, αναφέρθηκε στις προτάσεις αειφορικής τουριστικής ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και τόνισε την ανάγκη προσεκτικού και στοχευμένου σχεδιασμού τουριστικής προβολής της Πιερίας που θα εντάσσεται και ξεχωρίζει μέσα στη συνολική προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η κ. Μαυρίδου υπογράμμισε ότι η Πιερία θα πρέπει να δώσει «το δικό της ιδιαίτερο στίγμα στον τουριστικό χάρτη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στην Ελλάδα» και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με την πρώτη σύσκεψη που διοργανώθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τον τουριστικό σχεδιασμό.

Στη διάρκεια της σύσκεψης οι εκπρόσωποι των φορέων διατύπωσαν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους σχετικά με την τουριστική προβολή και προώθηση της τουριστικής εικόνας της Πιερίας. Μεταξύ των άλλων συζητήθηκε και αποφασίστηκε η συμμετοχή της Π.Ε. Πιερίας στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στο Βελιγράδι και στη Σόφια για το μήνα Φεβρουάριο. Ακόμη, καταγράφηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος της Πιερίας λόγω της αύξησης της τιμής των διοδίων, της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης πόρων οικονομικής ενίσχυσης από την πολιτεία και λόγω διαφόρων άλλων εξωτερικών παραγόντων. Οι εκπρόσωποι των φορέων συμφώνησαν στην ανάγκη συγκρότησης μίας νέας επιτροπής τουριστικής προβολής, ενός ενιαίου φορέα τουριστικής ανάπτυξης με τη συμμετοχή των σημαντικότερων αυτοδιοικητικών, τουριστικών και επαγγελματικών φορέων για τον πιο αποτελεσματικό και σύγχρονο τουριστικό σχεδιασμό της περιφερειακής ενότητας Πιερίας.