Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Της… συγχωνεύσεως!

Προστέθηκε από  Πολιτεία

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης

Μια σειρά συγχωνεύσεις δημοτικών επιχειρήσεων, με κοινό αντικείμενο αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση. Μόλις δύο επιχειρήσεις με ιδιαίτερα μεγάλο αντικείμενο και δράση απομένουν στο Δήμο, αφού έτσι ορίζει ο Καλλικράτης, στο πλαίσιο του συμμαζέματος που θέλει να επιβάλλει.


Η συνένωση έξι δήμων σε έναν, ήταν λογικό να δημιουργήσει την ανάγκη συγχωνεύσεων επιχειρήσεων στο Δήμο Κατερίνης. Οι έξι κοινωφελείς επιχειρήσεις (Κατερίνης, Ελαφίνας, Παραλίας, Κορινού, Πέτρας και Πιερίων) συγχωνεύονται σε μια με αρμοδιότητες το περιβάλλον, την κοινωνική πολιτική και πρόνοια, αλλά και την παιδεία. Το συμβούλιό της (ο ορισμός του οποίου αναβλήθηκε, λόγω της απουσίας του δημάρχου στην Αθήνα), είναι 11μελές και θα απαρτίζεται από 3 δημοτικού συμβούλους (2 συμπολίτευσης και έναν αντιπολίτευσης), από έναν εκπρόσωπο κοινωνικού φορέα, ενώ όλες οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από δημότες.
Σε ένα νομικό πρόσωπο συγχωνεύονται και τα συνολικά 17 νομικά πρόσωπα, με αντικείμενο τον Πολιτισμό, τον αθλητισμό, καθώς και τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και των ΚΑΠΗ. Το Συμβούλιό του θα είναι 15μελές και με πρόεδρο τον εκάστοτε δήμαρχο.
Οι συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και νομικών προσώπων, αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία αφού την αντίθεσή τους εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Πρωτοβουλίας Πολιτών.
«Δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του πολίτη οι δημοτικές επιχειρήσεις», υποστήριξε ο Σταύρος Ανανιάδης, εκφράζοντας την συνολική αντίθεσή του. Ο κ. Ανανιάδης, είπε ότι όλες αυτές οι δράσεις θα έπρεπε να ενταχθούν στις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης.
Κατά της συγχώνευσης, τάχθηκε και ο Αντώνη Μάντζιος, υποστηρίζοντας ότι η συνολική τοποθέτηση μοιάζει με «έκθεση ιδεών», από τη στιγμή που λείπει η χρηματοοικονομική μελέτη «την όποια εφυώς άφησε στην άκρη το Υπουργείο Εσωτερικών περιμένοντας από τους δήμους να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους», είπε χαρακτηριστικά.
Υπέρ των συγχωνεύσεων τάχθηκε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Νίκος Μηλιώτης, ο οποίος συμφώνησε με την άποψη του αναπληρωτή δημάρχου ότι δεν νομοθετεί το Δημοτικό Συμβούλιο. «Όντως κάποια στιγμή οι δημοτικές επιχειρήσεις εξυπηρέτησαν συμφέροντα», είπε ο κ. Μηλιώτης, συμπληρώνοντας όμως ότι από το δημοτικό συμβούλιο εξαρτάται πλέον να λειτουργήσουν καλύτερα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε επίσης την συγχώνευση των 80 Σχολικών Επιτροπών του νέου Δήμου Κατερίνης σε δύο, μια για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης. Οι σχολικές επιτροπές θα αποτελούνται από τους δύο αρχαιότερους διευθυντές κάθε βαθμίδος, από έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Γονέων, έναν μαθητή, από δημοτικούς συμβούλους και πολίτες, ενώ θα μπορεί σε κάθε σχολείο να συγκροτηθεί μια άτυπη επιτροπή η οποία θα λειτουργεί ως γνωμοδοτικό όργανο των δύο θεσμοθετημένων επιτροπών. 
 
PIERIA-GR Μιά φορά κι έναν καιρό ήταν ...ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ των ΜΙΑΣ ΦΟΡΑΣ ΚΙ ΕΝΟΣ ΚΑΙΡΟΥ ΔΗΜΩΝ Ελαφίνας, Πιερίων, Κορινού, Παραλίας, Πέτρας.... κι ήρθε ο Χιονίδης και τα έκανε ΟΛΑ ...ΕΝΑ, ή καλύτερα ΔΥΟ ή καλύτερα άλλα ΔΥΟ!!! Άντε να δούμε τώρα τι θα κάνουν εκείνοι όλοι οι ΒΛΑΧΟπρόεδροι.... Σάββα καλά τους ...ξηγήθηκες! Ίσως καλύτερα να τους ξηγιώσουν κι αλμυρότερο φυστίκι;;; Έ ρε γέλια!!!