Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Συνάντηση του Συνδυασμού «Μέτωπο Ανάπτυξης» με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας


Την διάθεση του συνδυασμού «Μέτωπο Ανάπτυξης» για στενή συνεργασία, επιβεβαίωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πασχαλίδης, σε συνάντηση που είχε με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.


Ο κ. Πασχαλίδης, εκπροσωπώντας τον επικεφαλής του Συνδυασμού Μάρκο Μπόλαρη και συνοδευόμενος από τον Γρηγόρη Παπαχρήστο και άλλους περιφερειακούς συμβούλους του Συνδυασμού του, συναντήθηκε με την κ. Μαυρίδου και συζήτησαν θέματα συνεργασίας. Ο κ. Πασχαλίδης, βρέθηκε στην Πιερία για να μετάσχει στην ημερίδα που διοργάνωσε χθες το Μέτωπο Ανάπτυξης στο ΕΒΕ όπου ανέπτυξε τις προτάσεις του συνδυασμού για τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.
«Χτίζουμε όλοι μαζί κάτι καινούργιο», είπε απευθυνόμενος στην κ. Μαυρίδου, τονίζοντας πως καθήκον όλων των συμβούλων είναι να δώσουν και την ψυχή τους για την ανάπτυξη της Περιφέρειας και του θεσμού.
Ο πρώην υπουργός, υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάγκη, να κάνουν οι συνδυασμοί πράξη την διασύνδεση των Περιφερειακών Ενοτήτων και να υπάρξει «συναντίληψη» για τα προβλήματα όλων των περιοχών. Στη συνέχεια τόνισε, ότι βασικός στόχος θα πρέπει να αποτελεί η συνδιαμόρφωση ενός επιχειρησιακού σχεδίου για ισόρροπη ανάπτυξη, ενώ σχολίασε ότι συναντήσεις σαν αυτή, είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για να επιτευχθεί ο στόχος της «συναντίληψης».
Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, συμφώνησε πλήρως με την ανάγκη να γνωρίζουν οι σύμβουλοι τα προβλήματα όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, τονίζοντας ότι μπορεί να υπάρχουν επτά Περιφερειακές Ενότητες, αλλά υπάρχουν οι δυνατότητες συλλογικής επίλυσης των προβλημάτων. Η κ. Μαυρίδου ωστόσο επεσήμανε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ο κάθε τόπος δεν πρέπει να κρατήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. «Υπάρχουν σημεία ξεχωριστά σε κάθε περιοχή, τα οποία πρέπει να αναδείξουμε όλοι μαζί και η κάθε ενότητα χωριστά», κατέληξε.