Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας - Κολινδρού


Το θέμα των συνενώσεων των σχολικών μονάδων απασχόλησε τη συνεδρίαση

Οι συνενώσεις των σχολικών μονάδων τύπου "Καλλικράτη" βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πύδνας - Κολινδρού την περασμένη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου του Μακρυγιάλου παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση καθώς όπως εκτιμούν με τις συνενώσεις που εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζεται η συρρίκνωση του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής τους, και ζήτησαν τη στήριξη του δήμου για να μην συρρικνωθεί το σχολείο, εφόσον κάτι τέτοιο αποφασισθεί από το υπουργείο παιδείας.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου δημοτικού σχολείου Αιγινίου, λόγω των φημών περί συρρίκνωσης του σχολείου τους από τον δήμο. Οι γονείς έλαβαν τη διαβεβαίωση από τον δήμαρχο Πύδνας - Κολινδρού Βαγγέλη Πολύζο πως δεν τίθεται θέμα συρρίκνωσης του 3ου δημοτικού σχολείου Αιγινίου και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί με μαθητές των Παλιαμπέλων και του Λιβαδίου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Ο Δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος ενημέρωσε γονείς και δημοτικούς συμβούλους για τις πρόσφατες συναντήσεις που είχε με τους διευθυντές εκπαίδευσης για τα σχολεία, όπου έλαβε διαβεβαίωση πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά μεταβολή στα σχολεία της Βόρειας Πιερίας, εκτός από ορισμένα νηπιαγωγεία που το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί προς όφελος των παιδιών.

"Δεν θέλουμε κανένα σχολείο να υποβιβαστεί, αλλά θα πρέπει τα παιδιά να μάθουν γράμματα", τόνισε ο κ. Πολύζος, ξεκαθαρίζοντας πως επίσημη θέση του δήμου για τα σχολεία δεν υπάρχει. "Αν κάποιοι δεν μπορούν να φανούν θετικοί καλά θα κάνουν να μην διχάζουν την κοινωνία.

Γυρίζουν τις γειτονιές και λένε πράγματα που δεν υφίστανται. Δεν μπορούν να αναστατώνουν τον κόσμο. Θέλουμε να ενώσουμε τις κοινωνίες και όχι να τις διχάζουμε καθημερινά με διάφορα συμβάντα", είπε ο δήμαρχος.

Ο Β. ΛΑΓΔΑΡΗΣ

Ο Επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Σ. Πύδνας - Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης κατηγόρησε τον δήμαρχο για λάθους χειρισμούς στο συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας πως η διαβούλευση για τις συγχωνεύσεις σχολείων ξεκίνησε εδώ και καιρό και η δημοτική αρχή θα έπρεπε να είχε καλέσει τους διευθυντές των σχολείων και να συζητήσουν το θέμα, ώστε να γίνει αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Επίσης, ο κ. Λαγδάρης ζήτησε από τον δήμαρχο να μην δεσμευτεί τίποτε στην Υπουργό Παιδείας για τα σχολεία της Βόρειας Πιερίας, αν πρώτα δεν υπάρξει η βούληση της τοπικής κοινωνίας.

Ο Ν. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Δανιηλίδης είπε πως οι ανησυχίες των γονέων είναι εύλογες, σημειώνοντας πως είναι επικίνδυνο να αποφασίσει για το μέλλον των σχολείων της περιοχής το υπουργείο παιδείας και το ΔΝΤ.