Σάββατο 28 Μαΐου 2011

“Τσέπωσαν” 86.000 ευρώ και τίναξαν στον αέρα έντεκα σχολικές εκδρομές


Υπόσχονταν φθηνές ονειρεμένες μαθητικές εκδρομές σε δελεαστικές τιμές οι υπεύθυνοι ταξιδιωτικού γραφείου της Θεσσαλονίκης και έβαλαν στις στέπες τους 86.000 ευρώ από τις προκαταβολές που τους έδιναν οι μαθητές.
Σε βάρος των δύο υπευθύνων του τουριστικού γραφείου σχηματίσθηκε δικογραφία έπειτα από έρευνα της Ασφάλειας για κακουργηματική απάτη καθώς διαπιστώθηκε ότι οι τέσσερις εκδρομές λυκείων διπλοπληρώθηκαν, ενώ άλλες επτά τινάχθηκαν στον αέρα.
Η απάτη σε βάρος των μαθητών των δέκα λυκείων και του ενός γυμνασίου της Βόρειας Ελλάδας διαπιστώθηκε όταν έφθασαν οι μαθητές τεσσάρων λυκείων στους προορισμούς του εξωτερικού και του εσωτερικού που είχαν επιλέξει.
Η αρχή έγινε με το 1ο λύκειο Αλεξανδρούπολης, η αποστολή του οποίου έφθασε στη Βαρκελόνη και βρέθηκε στον δρόμο, όταν διαπιστώθηκε πως δεν είχε καταβληθεί από το ταξιδιωτικό πρακτορείο στο ξενοδοχείο το ποσό των 15.000 ευρώ για τη διαμονή τους και τα υπόλοιπα έξοδα στην Ισπανία. Το πρόβλημα λύθηκε ύστερα από παρέμβαση του δήμου Αλεξανδρούπολης, από την πλευρά του οποίου καταβλήθηκαν τα χρήματα και οι μαθητές συνέχισαν την εκδρομή τους.
Η ίδια περιπέτεια περίμενε και τους μαθητές άλλων τριών λυκείων, που όταν έφθασαν στους προορισμούς τους διαπίστωσαν ότι στα ξενοδοχεία είχε δοθεί από το πρακτορείο μόνο προκαταβολή και κλήθηκαν οι μαθητές να πληρώσουν για δεύτερη φορά τα έξοδά τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκδρομή τους.