Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες από Θεσσαλονίκη προς Πλαταμώνα





Με την ονομασία «Κύπελλο Πλαταμώνα 2011» πραγματοποιήθηκαν ιστιοπλοϊκοί αγώνες υψηλού επιπέδου το διήμερο Παρασκευής 29/4 και Σαββάτου 30/4, στην περιοχή του Θερμαϊκού. Η διαδρομή ήταν από Θεσσαλονίκη (εκκίνηση) με κατεύθυνση το λιμάνι του Πλαταμώνα δήμου Δίου-Ολύμπου.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
Οι αγώνες αυτοί διοργανώθηκαν από τον ναυτικό όμιλο ανοιχτής θάλασσας Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των σκοπών του που είναι η ανάπτυξη και διάδοση της ιστιοπλοΐας καθώς και η τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής του Θερμαϊκού.
Η όλη διοργάνωση, που διεξάχθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά, ήταν υπό την αιγίδα του δήμου Δίου-Ολύμπου. Συνδιοργανωτής ήταν ο ναυτικός όμιλος Κατερίνης ενώ την προσπάθεια στήριξε ο ναυτικός όμιλος Πλαταμώνα.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Τα σκάφη ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής 29 Απριλίου και τερμάτισαν στο λιμάνι του Πλαταμώνα το ξημέρωμα του Σαββάτου 30 Απριλίου, όπου και τα πληρώματα παρέμειναν εκεί απολαμβάνοντας τη φιλοξενία της τοπικής κοινότητας και συμμετέχοντας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχε ετοιμάσει ο δήμος Δίου – Ολύμπου.
ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των κυπέλλων, εν μέσω βροχόπτωσης, παρουσία επισήμων της περιοχής. Και χθες το πρωί, Κυριακή 1 Μαΐου, με εκκίνηση από το λιμάνι του Πλαταμώνα, τα σκάφη αναχώρησαν για τη Θεσσαλονίκη, όπου και τερμάτισαν αργά χθες το απόγευμα.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 16 σκάφη ενώ τα πληρώματα και οι φίλοι που συμμετείχαν, ήταν περί τα 200 άτομα. Ο συναγωνισμός ήταν πράγματι πολύ δυνατός καθότι το πρωτάθλημα του ομίλου είχε κάμποσους διεκδικητές.
ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Στην εκδήλωση απονομής των κυπέλλων στα πληρώματα που αναδείχθηκαν νικητές – νικήτριες, το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, ο πρόεδρος του ναυτικού ομίλου ανοιχτής θάλασσας Θεσσαλονίκης Βύρων Μπέλλος και το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Πιερίας και πρόεδρος του ναυτικού ομίλου Κατερίνης, Παναγιώτης Σεϊτανίδης, καθώς και μέλη του Δ.Σ., διοίκηση και μέλη του ναυτικού ομίλου Πλαταμώνα, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Βροχαρίδης, Γιώργος Φαρμάκης, Πέτρος Κιάφας, Δημήτρης Μυλωνέρος και Μαρία Τσιμήτρη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σοφία Νούλα, Θ. Τζήκας, Ε. Μόχλα κ.ά., ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης Στέργιος Φαρμάκης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, επισκέπτες από Θεσσαλονίκη αλλά όχι μόνο, κάτοικοι της περιοχής Πλαταμώνα αλλά και ευρύτερα του δήμου Δίου-Ολύμπου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το λιμάνι του Πλαταμώνα, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως στολίδι της περιοχής, σήμερα «κάθεται» και «μαραίνεται», επειδή ούτε είναι στην αρμοδιότητα του δήμου, ούτε όμως το λιμενικό ταμείο Πιερίας έχει τις δέουσες αρμοδιότητες για την αξιοποίησή του.
Ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ναυτικού ομίλου ανοιχτής θάλασσας Θεσσαλονίκης κ. Βύρωνα Μπέλλο για τη συνέχιση αυτών των διοργανώσεων με την επωνυμία «Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες – Κύπελλο Πλαταμώνα». Ευχαρίστησε όμως και τον πρόεδρο του ναυτικού ομίλου Κατερίνης και πρόεδρο του λιμενικού ταμείου Πιερίας κ. Σεϊτανίδη για τη συνεργασία που υπάρχει εδώ και χρόνια, καθώς επίσης και τον ναυτικό όμιλο Πλαταμώνα.
Ανακοίνωσε ότι προσεχώς ο δήμος θα εφαρμόσει πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, με οικονομική συμμετοχή ύψους 30.000 ευρώ, ενώ θα γίνει και μια συνεργασία με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής για την καταπολέμηση κουνουπιών σε αστικό περιβάλλον.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
Τέλος, στον δικό του χαιρετισμό ο πρόεδρος του ναυτικού ομίλου ανοιχτής θάλασσας κ. Βύρων Μπέλλος, αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο κ. Παπαθανασίου και τον κ. Παναγιώτη Σεϊτανίδη για τη συνεργασία που είχαν με τον Ν.Ο.Α.Θ. καθώς και όλους τους τοπικούς παράγοντες, είπε ότι η φετινή διοργάνωση είναι η 4η κατά σειρά και έχει επιτυχία.