Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Διήμερο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 7.00 Μ.Μ.

Η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου οργανώνει το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου 2011 το 15ο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου (Αγίου Γεωργίου 64), ώρα 7.00 το απόγευμα.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Όπως αναφέρει στην πρόσκλησή του το διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου, «τον μήνα Μάιο κάθε χρόνο διοργανώνεται ως γνωστόν το φεστιβάλ Χορωδιών , το οποίο αποβλέπει στη γνωριμία και σύσφιξη σχέσεων με άλλες Χορωδίες και στην προβολή του έργου που πραγματοποιείται από τη δημοτική χορωδία Λιτοχώρου».

Το Δ.Σ. της δημοτικής χορωδίας επισημαίνει επίσης ότι αυτή τη χρονιά λόγω των αλλαγών που έ χουν γίνει στην τοπική αυτοδιοίκηση, «θελήσαμε να προβάλουμε την πολιτιστική παράδοση διαφόρων περιοχών του νέου Δήμου Δίου – Ολύμπου, γι’ αυτό και προσκαλέσαμε κυρίως χορωδιακά σχήματα από τη γύρω περιοχή μας τα οποία μαζί με τις χορωδίες από τη Νάουσα, την Αθήνα και τα χορωδιακά τμήματα της Δημοτικής Χορωδίας «Ι. Σακελλαρίδης», πιστεύουμε ότι θα προσφέρουν ένα διήμερο μουσικής πανδαισίας , το οποίο θα ικανοποιήσει όλους».

Το Δ.Σ. της Δημοτικής Χορωδίας “Ι. Σακελλαρίδης”

Πρόεδρος Νίκη Ζώη-Παναγούλια

Αντιπρόεδρος Θάνος Κυρίτσης

Γ. Γραμματέας Λουίζα Μπελογιάννη

Ταμίας Μπέλα Βλαχοπούλου

Έφορος τύπου & δημοσίων σχέσεων Νίκος Σκρέτας

Έφορος παραδοσιακού – εκκλησιαστικού Ιωάννης Ρέππας

Έφορος παιδικής & εφηβικής χορωδίας Μελπομένη Κουτσιμανή

Έφορος ενδυματολογίας & υλικού Ακριβή Χατζήνα

Έφορος αιμοδοσίας Αθανάσιος Λέϊνας

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Στην πρόσκληση που εκδόθηκε, σε χαιρετισμό του ο εκλεγμένος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, αναφέρει: «Δεκαπέντε χρόνια τώρα, κάθε Άνοιξη, η έμπνευση, το πάθος, το κέφι και η φαντασία των δημιουργών, συναντούν τη θέρμη και την αποτελεσματική στήριξη από τον Δήμο και τους πολίτες της.

Το Χορωδιακό μας Φεστιβάλ έχει πλέον αποδείξει πως αντέχει στο χρόνο. Αποδεικνύει ακόμη τη ζωντάνια και το δυναμισμό των κατοίκων τής πόλης μας που έμπρακτα αγαπούν τον πολιτισμό.

Θέλω λοιπόν, με την ευκαιρία που μου δίνεται σήμερα, να ευχαριστήσω θερμά όλους αυτούς που με την ειλικρινή στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια κρατούν το επίπεδο του πολιτισμού ψηλά. Γιατί ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια.

Είναι η απάντηση στην κρίση. Περικλείει τη δύναμη της συνοχής της κοινωνίας, τη δύναμη της ανθρώπινης δημιουργικότητας. Από την πλευρά μας, ο Δήμος και εγώ προσωπικά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διαφυλάξουμε το θεσμό και να τον κάνουμε συνεχώς καλύτερο.

Καλωσορίζω στον τόπο μας όλους τους χορωδούς που μας τιμούν με την παρουσία τους και εύχομαι κάθε επιτυχία».

Ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου

Γεώργιος Παπαθανασίου