Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ο Θανάσης Μολυβδάς νέος προπονητής του Πιερικού Αρχελάου


Μετά την παραίτηση του προπονητή Κώστα Σορώτου, νέος προπονητής στον Πιερικό Αρχέλαο αναλαμβάνει ο Θανάσης Μολυβδάς, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν βοηθός και είναι στην ομάδα της Κατερίνης από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου, όπου ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Δημήτρη Γαλάνη.
Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Θανάσης Μολυβδάς έκανε.....
την παρακάτω δήλωση: «Κατ' αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κυρίους Γαλάνη και Σορώτο για τη συνεργασία που είχαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς και για το γεγονός ότι μοιράστηκαν μαζί μου τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους, βοηθώντας με παράλληλα να γίνω και καλύτερος ως άνθρωπος και καλύτερος ως προπονητής.
Η ομάδα μας βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση αλλά δεν είναι καταδικασμένη. Πιστεύω και ελπίζω ότι όλοι μας, παίκτες και προπονητικό team, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ανταποδώσουμε στη διοίκηση και στον κόσμο της Κατερίνης την αγάπη με την οποία μας έχει περιβάλει όλη τη χρονιά και θα αποδείξουμε τη δύναμη της ομάδας μας».

Ο νέος προπονητής που έχει μεγάλη τεχνική εμπειρία, ήταν: Προπονητής της πανεπιστημιακής ομάδας basketball του University of Greenwich (1997-2000), στο Salonica Basketball Camp του Θ. Ροδόπουλου από το 1998 μέχρι και σήμερα, προπονητής στην Ακαδημία Καλαθοσφαίρησης «ΑΣΤΕΡΙΑ» του Θ. Ροδόπουλου από το 2000 μέχρι και το 2008 σε όλα τα επίπεδα (μίνι, παμπαίδες, παίδες, έφηβοι, άνδρες), προπονητής στο Kapfenberg Basketball Camp του Mike Kress το καλοκαίρι του 2008, στο Amstetten Basketball Camp του Mike Kress το καλοκαίρι του 2009 και του 2010 και μέλος του προπονητικού team της ανδρικής ομάδας του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Γ.Σ. (2008 – 2010).
Επίσης, στις επαγγελματικές του επιτυχίες συγκαταλέγονται οι: 4η θέση στο Πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ 2009–2010 με την ομάδα του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Γ.Σ. (βοηθός προπονητή), 4η θέση στο EUROCUP FINAL FOUR 2010 στη VITORIA με την ομάδα του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Γ.Σ. (βοηθός προπονητή), 4η θέση στο Final Four Εφήβων Θεσσαλονίκης 2004 (βοηθός προπονητή), 4η θέση στο Final Four Παίδων Θεσσαλονίκης 205 (πρώτος προπονητής) και οι διεθνείς αθλητές με τους οποίους έχει δουλέψει στην Α.Κ. ΑΣΤΕΡΙΑ (Βεργίνης Δημήτρης (1987) Εθνική Παίδων & Εφήβων, Ιωακειμίδης Σίμος (1989) Εθνική Παμπαίδων, Παίδων & Εφήβων, Αράπης Δημήτρης (1990) Εθνική Παίδων & Εφήβων, Καραθανάσης Ιωάννης (1991) Εθνική Παίδων & Εφήβων, Ιωακειμίδης Θανάσης (1991) Εθνική Παμπαίδων, κλιμάκια Εθνικής Εφήβων, Τέρπος Νίκος (1992) Εθνική Παίδων και Τσελεντάκης Μανώλης (1993) Εθνική Παμπαίδων, Παίδων).
Τέλος, συμμετείχε ως υπεύθυνος οργάνωσης στο Salonica Basketball Camp (2002 – 2008) και την Ακαδημία Καλαθοσφαίρησης «ΑΣΤΕΡΙΑ» του Θ. Ροδόπουλου (2002 – 2008).

Ευχαριστίες του Πιερικού Αρχελάου
και δηλώσεις του προπονητή Κώστα Σορώτου
Μετά τη γνωστοποίηση από τον κόουτς Κώστα Σορώτο ότι παραιτείται από τα καθήκοντά του ως προπονητή του Πιερικού Αρχελάου, το Δ.Σ. του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος με ανακοίνωσή του τον ευχαριστεί θερμά για τη μέχρι τώρα συνεργασία και του εύχεται καλή συνέχεια στην προπονητική του καριέρα.
Ο απερχόμενος προπονητής, σε δηλώσεις του στον τύπο είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο και τη διοίκηση του Πιερικού Αρχελάου που στάθηκαν δίπλα μου στο δύσκολο έργο που είχαμε. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τους συνεργάτες μου που έκαναν ότι μπορούσαν για να φέρουμε σε πέρας αυτό το έργο. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όσους από τους παίκτες έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους ότι έκαναν ότι μπορούσαν για τη συνεργασία μας. Εύχομαι ο Πιερικός Αρχέλαος να σωθεί, γιατί είναι μία ομάδα που αξίζει να βρίσκεται στην Α2».