Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Επίσκεψη του νηπιαγωγείου Καρίτσας στη βιβλιοθήκη και στο λαογραφικό μουσείο, στην Κονταριώτισσα.


Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Δίου του δήμου Δίου-Ολύμπου και στο Λαογραφικό Μουσείο, στην Κονταριώτισσα, πραγματοποίησε το Νηπιαγωγείο Καρίτσας.
Τους μαθητές του Νηπιαγωγείου υποδέχτηκε, στο κτίριο του παλιού δημαρχείου στην Κονταριώτισσα, η Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Μαρία Τσιμήτρη.
Μέσα από την ξενάγηση που...
ακολούθησε, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους χώρους και τις υπηρεσίες που προσφέρει η δημοτική βιβλιοθήκη, να μάθουν περισσότερα για τον τρόπο λειτουργίας της και τις δυνατότητες που έχει, να αξιοποιήσουν και να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις που προσφέρει, τόσο μέσα από τα βιβλία και εφημερίδες-περιοδικά, όσο και μέσα από το οπτικοακουστικό υλικό που διαθέτει, καθώς και από τις υπηρεσίες διαδικτύου.
Στη συνέχεια, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Καρίτσας επισκέφθηκαν, στο ίδιο κτίριο, τη μόνιμη έκθεση «Κονταριώτισσα: Ο τόπος και οι άνθρωποι» του λαογραφικού μουσείου.
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του μουσείου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις παραδοσιακές στολές και φορεσιές, έπιπλα, διάφορα αντικείμενα και οικιακά σκεύη, χειροποίητα χειροτεχνήματα και μεγάλη συλλογή φωτογραφιών των πρώτων κατοίκων του χωριού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Λαογραφικό Μουσείο Κονταριώτισσας άνοιξε τον Οκτώβριο του 2010 με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κονταριώτισσας «Πίερες», ενώ την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Επ. Καθηγήτρια του Α.Π.Θ Νόρα Σκουτέρη-Διδασκάλου.