Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ο Χάρρυ Κλύν στο Μακρύγιαλο μίλησε για την γενοκτονία των Ποντίων στην κατάμεστη αίθουσα του Δήμοτικού Σχολείου.







Στον Μακρύγυαλο Πιερίας πραγματοποιήθηκε χθες εκδήλωση με αφορμή την 92η Επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού σε μια κατάμεστη αίθουσα με προσκλεκλημμένο τον Βασίλη Τριανταφυλλίδη, κατά κόσμον Χάρυ Κλυν, υπό την αιγίδα του τοπικού Ποντιακού Συλλόγου "Ο Πόντος". Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κόσμου, φορείς της Εκκλησίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τον καλεσμένο ομιλητή προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Εμμανουηλίδης, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Δ.Δ. Μακρυγυάλου Μαρία Αβραμίδου και ο δημοσιογράφος Απ. Λάγιος.
Εν μέσω χειροκροτημάτων τον.....
λόγο έλαβε ο Β.Τριανταφυλλίδης ο οποίος συγκινημένος αλλά χωρίς να χάνει ποτέ το καυστικό χιούμορ του, ξεκίνησε την ομιλία του με την ανάγνωση μιας ιστορικής καταγραφής των γεγονότων που σημάδεψαν τους Έλληνες Ποντίους, ενώ δεν έκρυψε την εμμονή του να μην θεωρείται η Θεσσαλονίκη γενέτειρα του Κεμάλ.
Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο καθηγητής πανεπιστημίου Θ. Αντικας παρουσίαζοντας όλα τα ιστορικά ντοκουμέντα. Η ομιλία είχε ιδιαίτερη ζωντάνια με την συμμετοχή και τα σχόλια των συγκινημένων παριστάμενων.
Την εκδήλωση επένδυσαν μουσικά με ποντιακά μοιρολόγια παιδιά από το μουσικό τμήμα του συλλόγου «Ο Πόντος». Μετά το πέρας των ομιλιών τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, Β. Πολύζος, ο οποίος ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τον καλεσμένο ομιλητή ενώ δεσμεύθηκε να συμβάλλει σε επικείμενη εκδήλωση με καλεσμένο τον Βασίλη Τριανταφυλλίδη.
Ίσως η πιο ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν η κυρία Μαρία ζήτησε να παρέμβει και τίμησε τους παρευρισκόμενους με ένα ποντιακό τραγούδι.
Στην συνέχεια ο διοργανωτής σύλλογος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των καλεσμένων και διοργανωτών.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ.ΚΕΡΑΜΙΔΙΩΤΗ ΕΦΗ