Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Ν. 2703/1999 (ΦΕΚ 72/α/8-4-1999) καθιερώθηκε η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλομένης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941 - 44 εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Με το πνεύμα αυτό θα καταβληθεί προσπάθεια για σωστή οργάνωση και συνολική παρουσία στις εκδηλώσεις του εορτασμού, οι οποίες σύμφωνα με τις αποφάσεις αρ. 18633 & 18634/14-04-2011 του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ορίζονται ως εξής:

Δευτέρα 09 Μαΐου 2011:

Α. Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα, μέχρι τη δύση του ηλίου, την ημέρα της εορτής.

Β. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων του Νομού, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών από την δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2011 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Ώρα 11:00 π.μ.:

1) Στο χώρο κατάθεσης στεφάνων, στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας, θα τελεστεί τρισάγιο και θα εκφωνηθεί ομιλία από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου.

2) Στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Πιερίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, το Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και το Λιμενάρχη Υπολιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης. Στεφάνια επίσης, θα καταθέσουν εκπρόσωποι όλων των αντιστασιακών και λοιπών οργανώσεων που έλαβαν μέρος ενεργά στον αγώνα και την αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής, καθώς και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων ή άλλων φορέων που θα θελήσουν να τιμήσουν την εορτή αυτή.

3) Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος.

Γενικά: Σε ό,τι αφορά την ιεροτελεστία παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.

Τα θέματα τα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων, παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές.

Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για τη διευθέτηση του χώρου κατάθεσης και τη μικροφωνική εγκατάσταση.

Από τη Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Συμεωνίδης Μιχάλης και από το Δήμο Κατερίνης ο κ. Γιώργος Μίχος.