Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Συστηματικούς ελέγχους πραγματοποιεί η Δημοτική αστυνομία με την συνδρομή του τμήματος Τάξης και της Ομάδας «ΔΙΑΣ» για τον δραστικό περιορισμό του παρ


Ειδικότερα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης και η Δημοτική Αστυνομία, σε συνεργασία με κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας εντοπίζουν και καταγράφουν εκατοντάδες κάθε φορά τεμάχια προϊόντων ένδυσης, γυαλιά ηλίου, ρολόγια, ομπρέλες, παιχνίδια κ.α. όπως και αντίγραφα επώνυμων εταιρειών, τσάντες, αξεσουάρ κ.ο.κ.

Στο πλαίσιο αυτό, εντοπίστηκαν στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας και κατασχέθηκαν περίπου 400 αντικείμενα. Τα προϊόντα αποδίδονται αρχικά για φύλαξη στο Δημοτικό Γκαράζ, μέχρι την καταστροφή τους, ενώ διενεργούνται εν συνεχεία όλες οι νόμιμες διαδικασίες και η επιβολή προστίμων.

Γιώργος Ίτσιος: «ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ»

«Λόγο για μηδενική ανοχή», όσον αφορά το παρεμπόριο έκανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιώργος Ίτσιος, επισημαίνοντας: «Η ανάληψη συντονισμένης δράσης με σκοπό την πάταξη του παρεμπορίου και του αθέμιτου ανταγωνισμού κρίνεται τώρα περισσότερο απαραίτητη, δεδομένης της οικονομικής κρίσης που πλήττει τις επιχειρήσεις της περιοχής και τις οποίες προσπαθούμε να προστατεύσουμε. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ενισχύσουμε τους εμπόρους και κατά συνέπεια να τονώσουμε την τοπική οικονομία».

Οι λαθρέμποροι μικροπωλητές εντοπίζονται σε διάφορα σημεία στον πεζόδρομο της Κατερίνης(και αλλού), πωλώντας χωρίς τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα και άδεια μικροπωλητή.

Αξίζει να επισημανθεί, ότι στις επιχειρήσεις κατά των λαθρο-μικροπωλητών, κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας, συλλαμβάνει και οδηγεί στο αυτόφωρο, όσους εξ αυτών δεν διαθέτουν έγγραφα παραμονής στη χώρα μας.

Στην καταστροφή των κατασχεμένων προϊόντων παρίστανται και υπογράφουν το σχετικό πρωτόκολλο καταστροφής ο Αντιδήμαρχος Γιώργος ‘Ιτσιος και η αρμόδια υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας Νόπη Παπαδοπούλου.