Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Καθαρισμός και κοπή χόρτων σε κοινόχρηστους χώρους του δήμου Κατερίνης


Στον προγραμματισμένο καθαρισμό και στην κοπή χόρτων σε κοινόχρηστους χώρους προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της δημοτικής αρχής, προκειμένου να μην παρουσιαστούν προβλήματα με την έλευση της θερινής περιόδου.

Στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας έγινε ο καθαρισμός σε κοινόχρηστους χώρους στην συμβολή των οδών Αθανασίου Αστερίου – Εμμανουήλ Παππά και 25ης Μαρτίου – Άνθιμου Γαζή αντίστοιχα.

«Ειδικά το καλοκαίρι το πρόβλημα είναι έντονο καθώς με τις υψηλές θερμοκρασίες η δυσοσμία κι ο κίνδυνος πυρκαγιάς αυξάνονται. Στο πλαίσιο αυτό και με βάση τα μέτρα πυροπροστασίας που λαμβάνονται για τη θερινή περίοδο, ο Δήμος Κατερίνης αναλαμβάνει τον καθαρισμό των συγκεκριμένων χώρων» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Αλέξανδρος Γιουμίδης.

Ειδική αναφορά έγινε από τον Αντιδήμαρχο στα εγκαταλελειμμένα οικόπεδα μέσα και κοντά στους οικισμούς, για τα οποία κάλεσε τους ιδιοκτήτες να φροντίσουν να καθαριστούν, για να κρατήσουν μακριά από κατοικημένες περιοχές τον κίνδυνο της πυρκαγιάς. Σε διαφορετική περίπτωση τόνισε ο κος Γιουμίδης «ο καθαρισμός θα γίνει με μέριμνα του Δήμου και θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα».