Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ζάμπλουτος, αλλά δεν ξέρει να διαβάζει


Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας ο Κύπριος Ανδρέας Παναγιώτου απεκάλυψε στην απογευματινή εφημερίδα του Λονδίνου Evening Standard ότι δεν μπορεί να διαβάσει λόγω δυσλεξίας την οποία οι δάσκαλοι του δεν είχαν εντοπίσει όταν ήταν μικρός μαθητής με αποτέλεσμα σήμερα να μην είναι σε θέση να αλληλογραφεί και τα ηλεκτρονικά μηνύματα που παίρνει να του τα διαβάζει η γραμματέας του.
Ο κ. Παναγιώτου μίλησε στην εφημερίδα μέσα στο πλαίσιο εκστρατείας της για το....
μεγάλο πρόβλημα του αναλφαβητισμού στη Βρετανική πρωτεύουσα.
«Νοιώθω μεγάλη έκπληξη για το πρόβλημα αυτό που υπάρχει στα σχολεία και δεν θα ήθελα να περάσει κανένα παιδί αυτά που πέρασα εγώ. Φοβόμουνα όταν οι δάσκαλοι μου στο σχολείο μου ζητούσαν να διαβάσω και να γράψω. Νόμιζαν ότι τους κορόιδευα και με έδιωχναν από τη τάξη», είπε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η περιουσία του Παναγιώτου ανέρχεται στα 400 εκ. λίρες και τον κατατάσσει στην 200η θέση του καταλόγου των χιλίων πλουσιοτέρων ανθρώπων της Βρετανίας. Δραστηριοποιείται στη βιομηχανία οικοδομών και είναι ο διευθυντής της εταιρείας Ability Group.

Υπολογίζεται ότι 10% των Λονδρέζων υποφέρει από δυσλεξία ενώ τέσσερις από κάθε δέκα αιτήσεις για εξεύρεση εργασίας ρίχνεται στο καλάθι των αχρήστων από τους εργοδότες, λόγω ορθογραφικών και γραμματικών λαθών.