Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ο Αιγόκερως


Με κυβερνήτη του τον Κρόνο, ο Αιγόκερως διακρίνεται από μια σειρά αξιόλογων αρετών: συνέπεια, αξιοπιστία, σύνεση και πειθαρχία. Σε γενικές γραμμές, προτιμά να κάνει αργά αλλά σταθερά βήματα στη ζωή του, αποφεύγοντας τις επιπολαιότητες και τις υπερφίαλες δηλώσεις... Επίμονος και σταθερός, δεν εγκαταλείπει ποτέ το στόχο που έχει θέσει. Άφοβα μπορεί κανείς να τον εμπιστευτεί για την υπευθυνότητα και την αίσθηση του καθήκοντος που διαθέτει. Ο Αιγόκερως παίρνει τη ζωή πολύ στα σοβαρά και είναι πεπεισμένος για ένα πράγμα: την αξία της σκληρής δουλειάς, μέσω της οποίας μπορεί κανείς να επιτύχει τους στόχους του στη ζωή –όσο δύσκολοι κι αν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Γι΄αυτό χρειάζεται πάντα να έχει έναν σαφή στόχο, βάσει του οποίου να προσανατολιστεί και να ρυθμίσει το καθημερινό του πρόγραμμα. Ως προς τις απόψεις και τις ιδέες του, εύκολα θα μπορούσε κανείς να τον χαρακτηρίσει συντηρητικό. Ο Αιγόκερως πιστεύει στην............. τάξη και απεχθάνεται τις απότομες μεταβολές, τις ανατροπές, τις επαναστάσεις, τις ριψοκίνδυνες κινήσεις. Σέβεται την ιεραρχία και μέσω αυτής επιδιώκει να ανέλθει και να εξελιχθεί. Γι΄αυτό είναι ιδιαίτερα απαιτητικός με τον εαυτό του και συχνά κάνει σκληρή αυτοκριτική. Το ίδιο και παραπάνω απαιτητικός είναι με τους άλλους. Αυτή η αυστηρότητα, σε συνδυασμό με την ακαμψία και το δογματισμό του, μπορεί να δυσκολέψει σημαντικά τις σχέσεις με τους άλλους, είτε στον οικογενειακό είτε στον επαγγελματικό περίγυρο. Μπορεί επίσης να τον παρασύρει στην απαισιοδοξία και τη μεμψιμοιρία, γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που ο Αιγόκερως απεχθάνεται αδικαιολόγητα κατώτερος των περιστάσεων και αμφιβάλλει για τον εαυτό του ή την απόδοσή του, άσχετα αν στο τέλος καταφέρνει να αναρριχηθεί στην κορυφή.

Άντρας Αιγόκερως

Πρόκειται για άντρα φιλόδοξο, εργατικό και με καλή αίσθηση του χιούμορ. Ο τρόπος σκέψης του είναι καθαρά ορθολογιστικός, σε βαθμό που συχνά γίνεται ψυχρός υπολογιστής. Στον έρωτα είναι αρκετά ντροπαλός και δύσκολα εκφράζει τα συναισθήματά του. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, είναι σταθερός στις ερωτικές του προτιμήσεις και κατά κανόνα μονογαμικός.

Γυναίκα Αιγόκερως

Εξωτερικά, η γυναίκα αυτή εκπέμπει μια εντυπωσιακή αξιοπρέπεια και σοβαρότητα. Με μια πρώτη ματιά μάλιστα μπορεί να δείχνει απόμακρη και αρκετά αυστηρή. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μια φιλική και ιδιαίτερα κοινωνική γυναίκα που απλώς φροντίζει σε κάθε περίπτωση να θέτει τα όριά της όσον αφορά τις σχέσεις της με τους άλλους.

Παιδί Αιγόκερως

Το παιδί αυτό δείχνει σε πολλές περιπτώσεις αρκετά πιο ώριμο απ΄ ό,τι ορίζει η ηλικία του, καθώς είναι ιδιαίτερα υπάκουο και πειθαρχημένο. Έτσι ξεχωρίζει από τα άλλα παιδιά. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να του επιβάλλονται οι γονείς του γιατί τότε δεν αποκλείεται να ξεσπάσει και να κάνει την επανάστασή του.

Συναισθηματική πορεία

Στο ερωτικό πεδίο ο Αιγόκερως αποδεικνύεται αρκετά αμήχανος και άτολμος σε γενικές γραμμές. Τις περισσότερες φορές δεν εκδηλώνεται παρά μόνο σε περίπτωση που νιώσει άνεση και οικειότητα με τον άνθρωπο που έχει απέναντί του. Ως εκ τούτου, αποφεύγει να μπλέκει σε συναισθηματικές περιπέτειες και προτιμά τη γαλήνη που του προσφέρει μια ήρεμη οικογενειακή ζωή. Ως σύντροφος και οικογενειάρχης, είναι αρκετά τρυφερός και στοργικός, ωστόσο, το άλλο του μισό πρέπει να ξέρει –και φυσικά, να αποδέχεται- ότι πάντα ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς του θα ανήκει στη δουλειά του.

Οικονομική πορεία

Σε γενικές γραμμές, ο Αιγόκερως είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και σχολαστικός σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαχείριση των χρημάτων. Υπεύθυνος και σοβαρός, αποφεύγει τις ριψοκίνδυνες οικονομικά κινήσεις. Κάποιες φορές όμως το παρακάνει και τότε καταντά εκνευριστικά οικονόμος. Η απόκτηση υλικών αγαθών είναι μια σημαντική δραστηριότητα γι΄αυ΄τον, αλλά μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί φιλάργυρος και τσιγκούνης.

Επαγγελματική πορεία

Ο Αιγόκερως θέλει οπωσδήποτε να αισθάνεται επαγγελματική και κατ΄επέκταση οικονομική ασφάλεια. Κατά κύριο λόγο του ταιριάζουν επαγγέλματα που απαιτούν λογική και δομημένη σκέψη, όπως αυτά του μηχανικού, του αρχιτέκτονα ή του γιατρού. Όσον αφορά τα επαγγελματικά ζητήματα, πρόκειται για έναν ιδιαίτερα εργατικό και υπεύθυνο χαρακτήρα που επιπλέον διαθέτει υψηλή αίσθηση του καθήκοντος και της αποστολής του, σε όποια θέση κι αν βρίσκεται. Ως εκ τούτου, αποδεικνύεται ιδιαίτερα αξιόπιστος συνεργάτης και μπορεί άνετα κανείς να βασιστεί πάνω του στα δύσκολα. Δεν θα ήταν επομένως υπερβολή να πούμε ότι ο Αιγόκερως είναι ιδανικός εργαζόμενος. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, σε καμία περίπτωση ότι υποτάσσεται δουλικά στις προσταγές και απαιτήσεις των ανωτέρων του. Αντίθετα, η υπακοή και η εργατικότητά του στοχεύουν στην υλοποίηση των επαγγελματικών του φιλοδοξιών, οι οποίες συνήθως είναι αρκετά υψηλές. Γενικά, ο επαγγελματικός τομέας είναι πολύ σημαντικός για την ευτυχία του Αιγόκερω, ο οποίος θέτει σαφείς στόχους, μεγαλεπήβολους πολλές φορές, αλλά διαθέτει την απαραίτητη υπομονή και επιμονή για να κάνει τα μικρά πλην σταθερά βήματα προόδου που θα τον οδηγήσουν στην εκπλήρωσή τους. Έχοντας συνείδηση της δυσκολίας των καιρών και όσον αφορά την εύρεση μιας σταθερής και επικερδούς εργασίας, αναζητά την οικονομική και επαγγελματική ασφάλεια. Μόνο όταν έχει εξασφαλίσει αυτούς τους δύο παράγοντες μπορεί να αισθανθεί ελεύθερος και να αφιερώσει περισσότερο χρόνο και ενέργεια στους υπόλοιπους τομείς της ζωής του. Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για ένα συνεπές και αξιόπιστο άτομο που πασχίζει πάντα να ολοκληρώνει τη δουλειά που του έχει ανατεθεί μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία. Εκτός από άριστος υπάλληλος όμως, είναι ιδιαίτερα εργατικός και ως προϊστάμενος. Δεν καταχράται την εξουσία που του έχει δοθεί. Αντίθετα, οι ηγετικές του ικανότητες, η οργάνωση, η επιμέλεια και το ενδιαφέρον που δείχνει για τη δουλειά αξιοποιούνται στο έπακρο και επιφέρουν σημαντικά οφέλη. Εντούτοις, όταν ο Αιγόκερως παίρνει στα χέρια του τα ηνία της εξουσίας, απαιτεί από τους άλλους την ίδια απόδοση που έχει και ο ίδιος. Δεν δέχεται ότι κάποιοι μπορεί να είναι λιγότερο γρήγοροι ή ικανοί από αυτόν, αποδίδει τα πάντα στην εργατικότητα και τη συνέπεια. Έτσι, μπορεί να γίνει αρκετά δυσάρεστος με τους υφισταμένους του και να προκαλέσει τριβές και αντιπάθειες, που χαλούν το κλίμα και προκαλούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία ενός επαγγελματικού συνόλου. Επομένως, μερικά από τα επαγγέλματα που ταιριάζουν σε έναν Αιγόκερω είναι: αρχαιολόγος, γλύπτης, αρχιτέκτονας, κτίστης, κηπουρός, εθνολόγος, προγραμματιστής, συγγραφέας, μετεωρολόγος, βιολόγος, πιλότος, πολιτικός, διοικητικός υπάλληλος, βιβλιοθηκάριος, βιβλιοπώλης, ορειβάτης, δάσκαλος του σκι.



ΠΗΓΗ http://www.exypna.gr/2011/06/blog-post_8293.html#ixzz1Pe4Oxf1C