Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Energy medicine – Τα τσάκρας

Η λέξη τσάκρα μεταφράζεται από τα σανσκριτικά, δίσκος, ρόδα. Ενώ οι μεσημβρινοί είναι το ενεργειακό μεταφορικό μέσο, τα τσάκρας είναι οι ενεργειακοί σταθμοί του σώματος μας. Κάθε τσάκρα μέσα στο ανθρώπινο σώμα είναι κέντρο μιας περιστρεφόμενης ενέργειας. Τα μεγαλύτερα τσάκρας είναι επτά και βρίσκονται σε επτά σημεία από τη βάση της σπονδυλικής στήλης έως τη κορφή του κεφαλιού...
Οι άνθρωποι που ασχολούνται με το energy medicine (π.χ. Donna Eden) μας λένε ότι η ιστορία του κάθε ανθρώπου είναι γραμμένη ενεργειακά στα τσάκρας του.
Τα επτά τσάκρας από κάτω προς τα επάνω είναι :
1. το τσάκρα της βάσης, 2. το τσάκρα της κοιλιάς, 3. το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος, 4. το τσάκρα της καρδιάς, 5 το τσάκρα του λαιμού, 6. το τσάκρα του τρίτου ματιού, 5. το τσάκρα της κορφής του κεφαλιού.
Καθαρίζοντας και εξισορροπώντας τις ενέργειες των τσάκρας, μας βοηθά πολύ να νιώσουμε ήρεμες και γαλήνιες. Βοηθάμε το σώμα να επεξεργαστεί και να αφομοιώσει δύσκολες ψυχολογικές καταστάσεις, να χαλαρώσουμε. Σύμφωνα με τις ανατολικές παραδόσεις τα τσάκρας συνδέονται με το ενδοκρινικό μας σύστημα.
Λέξεις κλειδιά για το κάθε τσάκρα:
1ο Ανήκω, 2ο Δημιουργώ, 3ο Εγώ/Εξουσιάζω/Ελέγχω, 4ο Αγαπώ, 5ο Επικοινωνώ, 6ο Κατανοώ,7ο Υπερβαίνω
Πώς να Καθαρίσετε, Ισορροπήσετε, Δυναμώσετε τα τσάκρα σας:
Δουλεύοντας με τα τσάκρα μας βοηθάμε τον εαυτό μας να συντονιστεί με το βαθύτερο κομμάτι του εαυτού μας, να γειωθούμε, να ελαφρύνουμε. Τη τεχνική αυτή, μπορούμε να τη κάνουμε σε άλλους, αλλά και στον εαυτό μας. Όταν γίνεται από κάποιον άλλο σε μας, χαλαρώνουμε περισσότερο και η τεχνική είναι πιο αποτελεσματική.
1. Ξαπλώνουμε ανάσκελα.
2. Αρχίζουμε με το τσάκρα της βάσης. Βάζουμε τη παλάμη του ενός χεριού μας περίπου τρία εκατοστά πάνω από το τσάκρα και αρχίζουμε να κάνουμε κύκλους αντίθετα με τη φορά του ρολογιού. Κάνουμε αργές κυκλικές κινήσεις περίπου όσο το πλάτος του σώματος μας η λίγο λιγότερο. Με αυτό το τρόπο «τραβάμε» προς τα έξω τοξική/αρνητική ενέργεια και «καθαρίζουμε» τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα. Κάνουμε αυτή τη κίνηση περίπου για 3 λεπτά. Αν είμαστε ευαίσθητοι στην ενέργεια, τα χέρια μας μπορεί να νοιώσουν την ποιότητα της ενέργειας που αγγίζουν.
3. Αλλάζουμε τώρα τη κυκλική κίνηση του χεριού μας προς την αντίθετη κατεύθυνση ( Δηλαδή σύμφωνα με τη φορά του ρολογιού) και συνεχίζουμε για 1 μισή λεπτό. Με αυτή τη κατεύθυνση δυναμώνουμε τη ροη της ενέργειας του τσάκρα.
4. Συνεχίζουμε με αυτό το τρόπο σε όλα τα τσάκρα.
5. Μπορούμε το καθαρισμό αυτό να το κάνουμε με τον ίδιο τρόπο περιστρέφοντας ένα κρύσταλλο πάνω από κάθε τσάκρα.
. Εάν καθαρίζουμε τα τσάκρα ενός άντρα, το τελευταίο τσάκρα, στη κορφή του κεφαλιού το δουλεύουμε ανάποδα. Δηλαδή πρώτα με τη φορά του ρολογιού και μετά αντίθετα.
www.jenny.gr