Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Η δημιουργικότητα ενός ανέργου


Έψαχνε απεγνωσμένα να βρει δουλειά τους τελευταίους 8 μήνες. Πριν μεταναστεύσει αποφάσισε να δαπανήσει τα τελευταία του χρήματα για να τοποθετήσει μια αφίσα σε κεντρικό δρόμο του Δουβλίνου και τα τηλέφωνα πήραν φωτιά.

Μια εικόνα...χίλιες λέξεις. Αυτό σκέφτηκε ένας 26χρονος πτυχιούχος μάρκετινγκ από την Ιρλανδία ζητώντας από εργοδότες να τον "σώσουν" από...
το ενδεχόμενο αναγκαστικής μετανάστευσης για εξεύρεση δουλειάς.
Ο λόγος για τον 26χρονο Féilim Mac An Iomaire που δαπάνησε τα τελευταία 2.000 ευρώ που είχε στην άκρη για να φτιάξει μια τεράστια αφίσα, την οποία "ανέβασε", στο Merrion Road, έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.
Ο νεαρός με αυτή του την κίνηση προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει τις αρχές καθώς αυτήν την περίοδο περίπου 50.000 πολίτες, πολλοί από τους οποίους νέοι απόφοιτοι πανεπιστημίων, θα μεταναστεύσουν μέσα στη χρονιά.
Σύμφωνα με στατιστικά στην Ιρλανδία υπάρχουν 400.000, ενώ ο ίδιος είχε ήδη πάει στην Αυστραλία για δουλειά, όπου έμεινε για ένα χρόνο. Παρ' όλα αυτά ήθελε να επιστρέψει στη χώρα του, αλλά τους τελευταίους 8 μήνες είναι άνεργος.
Η πρωτοβουλία του φαίνεται ότι είχε κάποιο αποτέλεσμα, καθώς δέχτηκε τηλεφωνήματα από εργοδότες οι οποίοι ζητούσαν να δουν το βιογραφικό του.
Μιλώντας στον Guardian ανέφερε “ Μετά από αυτό είχα μερικές απαντήσεις. Φαίνεται ότι κάτι καλό θα βγει από αυτή μου την πρωτοβουλία”.