Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Καλλιθέας


Συνεχίζει το πρόγραμμα επαφών με προεδρεία Τοπικών Συμβουλίων, Συλλόγων και Τοπικών Φορέων η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου για ενημέρωση, συνεργασία και αντιμετώπιση προβλημάτων.
Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011 η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας παρέστη στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας Καλλιθέας στην οποία μετείχαν: ο πρόεδρος της κοινότητας Καλλιθέας, Ευάγγελος Κήπου, τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, Διονύσιος Χαρισσόπουλος, Κων/νος Πολυχρόνης, Ροδή Παρχαρίδη, Μιχαήλ Παροτσίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Παναγιώτης Αθανασιάδης, Χρήστος Μπογιατζής, ο ιερέας του Ι.Ν.Αγίου Νικολάου, Σπυρίδων Γκλιάτης , ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ΄΄ Καλλιθέα΄΄, Αναστάσιος Τσιμόπουλος, ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου ΄΄ Καλλιθεακός΄΄, Νικόλαος Κυπαρρίσης, ο ιερέας του Ι.Ν.Αγίου Νικολάου και πρόεδρος του Συλλόγου ΄΄ Φιλόπτωχος ΄΄ Καλλιθέας, Ιωάννης Στύλος, ο πρόεδρος και τα μέλη του Οικισμού «Γρέβενης» Καλλιθέας, Κων/νος Λυκίδης, μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων Οικισμού « Γρέβενης» Καλλιθέας καθώς και εκπρόσωποι του νεοϊδρυθέντος ΚΑΠΗ Καλλιθέας.
Στη συνεδρίαση η...
κ. Μαυρίδου ενημερώθηκε για τα αιτήματα και τις προτεραιότητας που θέτουν τα νεοσύστατα συμβούλια μεταξύ των οποίων, η βελτίωση των υποδομών της αγροτικής οδοποιίας για ασφαλή και άνετη πρόσβαση των αγροτών στις καλλιέργειες με τη συνδρομή των μηχανημάτων της Π.Ε.Πιερίας, η κατασκευή κυκλικού κόμβου στον οικισμό ΄΄ Γρέβενη΄΄ Καλλιθέας για την ασφαλή διέλευση των πολιτών, ο καθαρισμός των καναλιών, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Καλλιθέας, η βελτίωση των υποδομών των αθλητικών εγκαταστάσεων, η ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού στην είσοδο και στην έξοδο της κοινότητας καθώς και η διευθέτηση του ζητήματος του νεκροταφείου που αφορά στην αναζήτηση νέου χώρου.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα της περιοχής και δεσμεύτηκε να στηρίξει τους κατοίκους της Κοινότητας Καλλιθέας στα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της περιφερειακής αρχής. Μετά το τέλος της συνεδρίασης, η κ.Μαυρίδου είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με κατοίκους και να ακούσει τους προβληματισμούς τους για θέματα της Κοινότητας Καλλιθέας. Αντάλλαξε μαζί τους απόψεις και τόνισε ότι στο στρατηγικό σχεδιασμό της Π.Ε.Πιερίας είναι η υλοποίηση δράσεων για την ανάπτυξη του τόπου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.