Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Sfendami Night Trail 2011 - Νυκτερινό ορεινό τρέξιμο- ορεινή ποδηλασία


Διοργανώνεται το Σάββατο 1 Οκτωβρίου το 2ο Sfendami Night Trail . Διεξάγεται στην Σφενδάμη Πιερίας . O χώρος των εκδηλώσεων είναι ο λόφος του προφήτη Ηλία που βρίσκεται 2.5 χιλ έξω από την Σφενδάμη . Το event περιλαμβάνει αγώνα νυκτερινού ορεινού τρεξίματος 18 χιλ. από τα οποία τα 10 χλμ. είναι μονοπάτι , και αγώνα ορεινής ποδηλασίας 24 χλμ. από τα οποία τα 10χλμ είναι μονοπάτι . Oι υπόλοιπες διαδρομές είναι δασικοί και αγροτικοί δρόμοι.
Ο λόφος του προφήτη Ηλία , που είναι και το κέντρο των εκδηλώσεων , βρίσκεται 2,5 χιλ έξω από την Σφενδάμη . Περνώντας μέσα από την πλατεία του χωριού ακλουθούμε την ασφαλτώνω διαδρομή με κατεύθυνση για Παλαιόστανη . ο χώρος του προφήτη Ηλία προσφέρεται για τους αθλητές αλλά και για τους θεατές για ελεύθερη κατασκήνωση . Θα λειτουργεί και ψησταριά για τους επισκέπτες .Επίσης στον χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχουν φορητές ντουζιέρες με ζεστό νερό όπως και τουαλέτες για τους αθλητές και τους επισκέπτες .
Επίσης θα διοργανωθεί και ένα μικρό πάρτι στο λόφο του προφήτη Ηλία με φαγητό , κρασί και μουσική .θα Υπάρχουν δύο σημεία τροφοδοσίας σε κάθε αγώνα και οι σταθμοί θα περιλαμβάνουν : 1ος σταθμός - νερό , ισοτονικό , 2ος σταθμός - νερό , ισοτονικό gel κ.α. όπως θα υπάρχουν και 3 σταθμοί ελέγχου .
Η σηματοδότηση θα γίνει με κορδέλες και φωσφορίζοντα ειδικά ταμπελάκια . Ο χώρος εκκίνησης και τερματισμού βρίσκεται στο λόφο του προφήτη Ηλία . Η εκκίνηση θα δοθεί στις 19:30 για το ποδήλατο και μετά από 10 λεπτά θα ακολουθήσει το τρέξιμο. Σύντομα θα αναρτηθούν και τα τεχνικά στοιχεία των διαδρομών στην σελίδα της διοργάνωσης .
Το κόστος συμμετοχής για τον κάθε αθλητή είναι 15 euro .
Ο κάθε αθλητής δικαιούται :
Γεύμα , σαλάτα , φρούτο και κρασί απεριόριστο στο πάρτι που θα ακολουθήσει , αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής .
Ευπρόσδεκτα κρασιά - τσίπουρο και ότι επιθυμεί ο κάθε συμμετέχων από την περιοχή του .
Για την ασφάλεια των αθλητών θα βρίσκονται στον αγώνα 20 μέλη της ομάδας διασοστών και ραδιοερασιτεχνών όπως και μια ομάδα 20 μελών της διοργάνωσης . Θα υπάρχουν απονομές στους 3 πρώτους νικητές γενικής κατάταξης , ανδρών και γυναικών . Επίσης έπαινο συμμετοχής δικαιούνται όλοι οι τερματισμένες αθλητές . Οι 3 πρώτοι νικητές των αγώνων στη γενική κατάταξη όπως και η 1η νικήτρια θα έχουν δωρεάν εγγραφή για την διοργάνωση SMF 2012 .
Για τη συμμετοχή είναι υποχρεωτική η χρήση φακού για όλους τους αθλητές και κράνος για τους ποδηλάτες .
Δηλώστε συμμετοχή στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.sfendami.gr στην φόρμα δήλωσης συμμετοχής - Sfendami Night Trail – η δήλωση θα αναρτηθεί 1 Σεπτεμβρίου .Θά συμπληρώνεται για να έχει τη δυνατότητα η διοργάνωση να εκτιμήσει τον αριθμό των συμμετεχόντων αθλητών για να προετοιμαστεί ανάλογα
Το ποσό συμμετοχής θα καταβληθεί στην γραμματεία στο χώρο των εκδηλώσεων κατά την παραλαβή του αριθμού . Η γραμματεία θα λειτουργήσει το Σάββατο 1 Οκτωβρίου από τις 15:00 έως τις 17:00 .
Λόγω του ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί νύχτα , η δυσκολία του είναι μεγαλύτερη και για αυτό σας ζητάμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την ασφάλεια σας .