Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ορφανό αρκουδάκι στη Σλοβενία βρήκε οικογένεια και... δεν την αφήνει


Λιουμπλιάνα: Πριν από ένα μήνα η οικογένεια Λόγκαρ σε χωριό της κεντρικής Σλοβενίας είχε μία περίεργη επίσκεψη. Ένα μικρό καφέ αρκουδάκι έκανε ξαφνικά την εμφάνισή του στο αγρόκτημα χωρίς καμία διάθεση να φύγει. Ο ορφανός Μέντο, όπως βάφτισε η οικογένεια των τρεισήμισι μηνών αρκούδο, εγκαταστάθηκε για τα καλά...

Κυλιέται στον καναπέ, τρέχει στον κήπο, κάνει βόλτες πάνω στο αυτοκίνητο, παίζει με το νέο «μπαμπά» του και αγκαλιάζει σφιχτά το σκύλο της οικογένειας που καθόλου δεν δείχνει να ενοχλείται. Επίσης ποζάρει με εξαιρετική άνεση στο φακό.

Η άφιξη του Μέντο έχει οδηγήσει σε μία ιδιότυπη μάχη «κηδεμονίας» μεταξύ της οικογένειας, που θέλει να τον κρατήσει, και των ειδικών που τονίζουν ότι πρέπει να μεταφερθεί σε καταφύγιο άγριων ζώων.

Η οικογένεια ζητά άδεια για τη δημιουργία περίφραξης για τη μόνιμη εγκατάσταση του Μέντο (σημαίνει αρκούδος στα σλοβενικά), ωστόσο με την ενηλικίωση του αρκούδου θα έλθουν και τα φυσικά ένστικτα, και το τότε η διαμονή του θα είναι μία εντελώς διαφορετική, επικίνδυνη υπόθεση.

Η μητέρα του μικρού καφέ αρκούδου πιστεύεται ότι τον είχε εγκαταλείψει.

Ο Μέντο έχει ήδη 500 φίλους στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, και αυξάνονται.