Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ


Ερωτευμένος Ζυγός: Οι Ζυγοί είναι πραγματικές ιδιοφυίες στον έρωτα. Δεν θα μπορούσατε να βρείτε έναν σύντροφο πιο ρομαντικό, πιο ελκυστικό και πιο δίκαιο. Αν υπάρχει ένα πράγμα που καταστρέφει με βεβαιότητα μια σχέση και μπλοκάρει την αυθόρμητη ροή της αγάπης, είναι η αδικία ή η ανισορροπία ανάμεσα στο ζευγάρι. Αν ο ένας δίνει πάρα πολλά ή παίρνει πάρα πολλά, η δυσαρέσκεια θα κάνει έντονη την εμφάνισή της αργά ή γρήγορα. Οι Ζυγοί αυτό το ζήτημα το προσέχουν ιδιαίτερα. Σε κάθε περίπτωση όμως, εκείνοι δίνουν πάντα τα περισσότερα και ποτέ τα λιγότερα. Αν έχεις ερωτευτεί έναν/μία Ζυγό, σιγουρέψου ότι διατηρείς την αύρα του ρομαντισμού ζωντανή, με όλες τις γνωστές μεθόδους: δείπνα στο φως των κεριών, ταξίδια σε εξωτικά μέρη, λουλούδια και δωράκια όχι απαραιτήτως ακριβά αλλά σίγουρα όμορφα. Στέλνε του/της κάρτες τακτικά, ακόμη και αν δεν έχεις τίποτα ιδιαίτερα να πεις. Η λεπτότητα είναι πολύ σημαντική για το Ζυγό. Η σχέση σας είναι γι΄αυτόν ένα έργο τέχνης, κι όσο πιο κομψό είναι, τόσο πιο πολύ θα του αρέσει. Αν είσαι και δημιουργικός εμπλουτίζοντάς το, θα το εκτιμήσει ακόμη περισσότερο και θα στο ανταποδώσει. Οι Ζυγοί προτιμούν για συντρόφους ανθρώπους επιθετικούς και δραστήριους, ίσως και λίγο ισχυρογνώμονες. Ξέρουν ότι οι ίδιοι δεν διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά κι έτσι τα αναζητούν στον άλλο. Στις σχέσεις, πάντως, μπορεί να γίνουν πολύ επιθετικοί, αλλά πάντα με έναν λεπτό και γοητευτικό τρόπο! Οι Ζυγοί καθορίζονται από τις προσπάθειές τους να γοητεύσουν το αντικείμενο του πόθου τους, και αυτή η προσπάθεια μπορεί να είναι πολύ ευχάριστη για σένα, αν είσαι το ταίρι που θέλει να κατακτήσει.

Ερωτευμένος Σκορπιός: Στο Σκορπιό αρέσουν οι ολοκληρωμένες, καθορισμένες και σωστά δομημένες σχέσεις. Είναι επιφυλακτικός απέναντι στο γάμο, αλλά όταν κάνει το βήμα, θα παραμείνει πιστός περιμένοντας από το ταίρι του το ίδιο. Το θέμα της πίστης είναι για έναν Σκορπιό αδιαπραγμάτευτο. Η ζήλια του είναι θρυλική. Τόσο έντονη, που ακόμη και η σκέψη ή η πρόθεση της απιστίας του συντρόφου που θα «μυριστεί», είναι πιθανό να προκαλέσει τόσο μεγάλη καταιγίδα, σαν η πράξη να είχε πράγματι γίνει. Οι Σκορπιοί έχουν συνήθως αρκετή ένταση που φτάνει και για τους δύο, έτσι αναζητούν για συντρόφους ανθρώπους ευχάριστους, εργατικούς, αξιαγάπητους, σταθερούς και χαλαρούς. Θέλουν κάποιον στον οποίο να μπορούν να βασιστούν, που να στέκεται πιστά πίσω τους, όσο εκείνοι δίνουν τις μάχες της ζωής. Για έναν Σκορπιό το άλλο του μισό είναι πραγματικός σύντροφος και όχι αντίπαλος, αφού ψάχνει πάνω απ ‘όλα για έναν σύμμαχο, και όχι για ανταγωνιστή. Αν έχεις ερωτευτεί έναν/μία Σκορπιό, θα χρειαστείς πολλή υπομονή, γιατί θα σου πάρει πολύ χρόνο να τον/την γνωρίσεις πραγματικά, επειδή δεν αποκαλύπτεται εύκολα. Αλλά αν επιμείνεις και τα κίνητρά σου είναι ειλικρινή, θα σου επιτρέψει να ξεκλειδώνεις σταδιακά τις πόρτες του μυαλού και της καρδιάς του.

Ερωτευμένος Τοξότης: Οι Τοξότες λατρεύουν την ελευθερία τους και την επιτρέπουν εξαρχής και στους συντρόφους τους. Θέλουν τις σχέσεις τους ρευστές και συνεχώς μεταβαλλόμενες. Είναι άστατοι στον έρωτα και αλλάζουν άποψη για τους συντρόφους τους αρκετά συχνά. Αισθάνονται απειλή από μια σαφώς καθορισμένη και καλά δομημένη σχέση, καθώς νιώθουν ότι αυτό περιορίζει την ελευθερία τους. Τείνουν να παντρεύονται περισσότερες από μία φορές στη ζωή τους. Στην αγάπη είναι παθιασμένοι, γενναιόδωροι, ανοιχτοί, καλοπροαίρετοι και πολύ δραστήριοι. Εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους ανοιχτά. Ωστόσο, είναι εγωκεντρικοί όπως και οι Κριοί, στον τρόπο που σχετίζονται με τους συντρόφους τους, γι΄αυτό θα πρέπει να μάθουν να βλέπουν και με τα μάτια των άλλων και όχι μόνο με τα δικά τους. Χρειάζεται να αναπτύξουν κάποια αντικειμενικότητα στη σχέση τους, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν αμφίδρομα και ουσιαστικά με τους συντρόφους τους. Είναι υπερβολικά ιδεαλιστές απέναντί τους και απέναντι στην αγάπη γενικότερα. Μια ψύχραιμη και ορθολογική στάση θα τους βοηθήσει να αντιληφθούν την πραγματικότητα με μεγαλύτερη σαφήνεια και θα τους γλιτώσει από περιττές απογοητεύσεις.

Ερωτευμένος Αιγόκερως: Ο Αιγόκερως είναι ένα ζώδιο, που –κάτι που ισχύει επίσης για Σκορπιό και Ιχθύ- δυσκολεύεσαι να γνωρίσεις καλά εξαρχής. Έχει βάθος, εσωστρέφεια και δεν του αρέσει να αποκαλύπτει τις μύχιες σκέψεις του. Αν έχεις ερωτευτεί έναν/μία Αιγόκερω, δείξε υπομονή γιατί θα σου πάρει χρόνο. Θα τον/την μαθαίνεις σιγά-σιγά και θα αντιλαμβάνεσαι σταδιακά για τι είδος ανθρώπου μιλάμε. Οι Αιγόκεροι έχουν μια βαθιά ρομαντική φύση, αλλά δεν το δείχνουν αμέσως. Είναι ψυχροί και όχι ιδιαίτερα συναισθηματικοί, δείχνοντας πολλές φορές την αγάπη τους με πρακτικούς τρόπους. Ένας Αιγόκερως -άνδρας ή γυναίκα- χρειάζεται χρόνο για να ερωτευτεί. Δεν είναι ο τύπος που ερωτεύεται με την πρώτη ματιά. Αν ένας Αιγόκερως σχετιστεί με έναν Λέοντα ή Κριό, θα κάνει αυτούς τους φλογερούς τύπους να σαστίσουν, αφού θα τους φανεί ψυχρός, αναίσθητος, άστοργος και καθόλου αυθόρμητος. Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια. Απλώς, ο Αιγόκερως θέλει τα πράγματα να γίνονται αργά και να σιγουρευτεί ότι πατά σε στέρεο έδαφος, πριν προβεί σε οποιαδήποτε εκδήλωση αγάπης ή δέσμευσης. Ακόμη και οι ερωτικές του σχέσεις είναι προμελετημένες. Χρειάζεται περισσότερο χρόνο στη λήψη αποφάσεων από ό,τι χρειάζονται τα άλλα ζώδια, αλλά όταν ξεπεράσει αυτό το στάδιο, εμφανίζεται στη σχέση εξίσου παθιασμένος. Του αρέσει οι σχέσεις του να είναι δομημένες, δεσμευτικές, καλά οργανωμένες, καλά καθορισμένες, προβλέψιμες, ακόμα και ρουτινιάρικες. Προτιμά συντρόφους που τον φροντίζουν, και με τη σειρά του ανταποδίδει τη φροντίδα. Αυτή είναι η βασική ψυχολογία του. Το αν μια τέτοια σχέση είναι καλή γι΄αυτόν, είναι ένα εντελώς άλλο ζήτημα. Οι Αιγόκεροι αγαπούν και επιδιώκουν τη ρουτίνα στη ζωή τους, παρόλα αυτά θα περνούσαν πολύ καλύτερα, αν η σχέση τους περιείχε και μεταβλητά στοιχεία που θα έσπαγαν την ανία που προκαλεί καθετί προβλέψιμο.

Ερωτευμένος Υδροχόος: Οι Υδροχόοι είναι καλοί στις φιλίες, αλλά λίγο αδύναμοι όταν πρόκειται για αγάπη. Φυσικά, ερωτεύονται, αλλά οι εραστές τους μοιάζουν περισσότερο με πολύ καλούς τους φίλους. Όπως και οι Αιγόκεροι, είναι ψυχροί. Δεν είναι επιρρεπείς σε σκηνές πάθους ή έντονων εκδηλώσεων των αισθήσεων και των συναισθημάτων τους. Στην πραγματικότητα, αισθάνονται άβολα όταν ο σύντροφός τους επιδίδεται σε υπερβολικά χάδια και αγκαλιάσματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αγαπούν τον σύντροφό τους. Τον αγαπούν, μόνο που το δείχνουν με άλλους τρόπους. Όλως περιέργως, όμως, έλκονται από ανθρώπους παθιασμένους, ρομαντικούς και εκδηλωτικούς, που η σχέση μαζί τους τούς κάνει να αισθάνονται άβολα. Ίσως ξέρουν ενστικτωδώς, ότι αυτοί οι άνθρωποι διαθέτουν ιδιότητες που λείπουν από τους ίδιους και έτσι τις αναζητούν. Οι σχέσεις αυτές φαίνεται σε γενικές γραμμές να λειτουργούν, αφού η ψυχρότητα του Υδροχόου καλμάρει τον περισσότερο παθιασμένο σύντροφό του, ενώ η φωτιά του πάθους ζεσταίνει τον ψυχρόαιμο Υδροχόο. Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναπτύξει στην ερωτική του ζωή είναι η ζεστασιά, η γενναιοδωρία, το πάθος, η χαρά και η διασκέδαση. Του αρέσουν οι «εγκεφαλικές» σχέσεις και σ΄αυτό τον τομέα υπερέχει. Αν η διανόηση λείπει από τη σχέση του, σύντομα θα βαρεθεί ή θα νιώσει ανικανοποίητος.

Ερωτευμένοι Ιχθείς: Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός, ότι κάποιος τόσο «εξωπραγματικός» όπως ο Ιχθείς θέλει για σύντροφό του έναν άνθρωπο πρακτικό με τα πόδια καρφωμένα γερά στη γη και πρόθυμο να ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες και τις καθημερινές απαιτήσεις της ζωής, κάτι που αντιπαθεί ο ίδιος να κάνει. Οι Ιχθείς επιδιώκουν αυτά τα χαρακτηριστικά τόσο στους ερωτικούς συντρόφους όσο και στους συνεργάτες τους, αφού τους δίνεται έτσι η αίσθηση ότι στηρίζονται κάπου και ανακτούν την επαφή με την πραγματικότητα. Όπως είναι αναμενόμενο, αυτά τα είδη σχέσεων έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα. Οι παρανοήσεις θα είναι συχνές, γιατί οι στάσεις των δύο ατόμων είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Αν έχεις ερωτευτεί έναν/μία Ιχθύ, θα αντιμετωπίσεις αυτές τις διακυμάνσεις και θα χρειαστείς πολλή υπομονή μέχρι να δεις τα πράγματα να σταθεροποιούνται. Οι Ιχθείς είναι κυκλοθυμικοί, διαισθητικοί, στοργικοί και οι άλλοι δύσκολα τους γνωρίζουν καλά. Μόνο ο χρόνος και η σωστή στάση σου θα κάνουν έναν Ιχθύ να σου αποκαλύψει τα μεγάλα μυστικά του. Ωστόσο, ο έρωτας με έναν/μία Ιχθύ θα σου αποδείξει ότι το κολύμπι στα βαθιά αξίζει τον κόπο, επειδή είναι καλοί, ευαίσθητοι άνθρωποι που έχουν ανάγκη αλλά και προσφέρουν αφειδώς αγάπη και στοργή. Όταν είναι ερωτευμένοι, τους αρέσει να φαντασιώνονται. Γι ‘αυτούς η φαντασία είναι το 90 τοις εκατό της απόλαυσης σε μια σχέση. Συνηθίζουν να εξιδανικεύουν τον σύντροφό τους, κάτι που μπορεί να είναι και καλό και κακό ταυτόχρονα. Το κακό έγκειται στη δυσκολία που αντιμετωπίζει ο οποιοσδήποτε να ανταποκριθεί στα υψηλά ιδανικά που έχει ο Ιχθύς για τον σύντροφό του.