Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Homemade καθαρισμός προσώπου και σώματος

Homemade καθαρισμός προσώπου και σώματος


Ένας καλός καθαρισμός χρειάζεται πάντα στο πρόσωπο και στο σώμα για να ενυδατωθεί και να λάμψει το δέρμα σας. Ακολούθησε τα βήματα ένα προς ένα και ανανέωσε την επιδερμίδα σου...
Καθαρισμός για Σώμα
Οι ειδικοί σε θέματα ομορφιάς συστήνουν καθημεινό τρίψιμο με μια βούρστα πριν από το μπάνιο και το ντους. Αυτό συμβάλλει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και βοηθάει το σώμα να απορροφήσει τα προϊόντα ομορφιάς. Λέγεται επίσης ότι τονώνει την κυκλοφορία του σώματος και διεγείρει τους λεμφαδένες που είναι υπεύθυνοι για την εξάλειψη των τοκίων από το σώμα.
Τι θα κάνετε:
Παίρνετε τη βούρτσα και αφού βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας είναι στεγνό, βουρτσίζετε με μεγάλες κινήσεις και με κατεύθυνση πάντοτε προς την καρδιά για πέντε λεπτά. Μπορείτε επίσης να τονώσετε την κυκλοφορία και να κάνετε το δέρμα σας μαλακό με ένα τονωτικό σκραμπ. Φροντίστε οι κινήσεις σας να είναι κυκλικές και επιμένετε ιδιαίτερα στην περιοχή των αγκώνω, των γονάτων και των ποδιών. Ξεπλύνετε καλά το δέρμα σας και για τόνωση μείνετε λίγη ώρα κάτω από το ντους αφήνοντας δροσερό νερό να κυλήσει πάνω σας.
Καθαρισμός για Πρόσωπο
Χρησιμοποιήσετε μια απαλή λοσιόν για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ των ματιών σας (οι βαριές κρέμες μπορεί να κάνουν τα μάτια σας να φαίνονται πρησμένα). Βεβαιωθείτε ότι οι κινήσεις σας είναι απαλές και προς τα μέσα και αποφύγετε να τραβάτε το δέρμα σας. Αφαιρέστε μετά το υπόλοιπο μακιγιάζ με ένα καλό γαλάκτωμα - ξεκινήστε από τη βάση του λαιμού και κάνετε απαλές κινήσεις προς τα πάνω και προς τα έξω. Απολεπίστε μετά το δέρμα σας για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα που δίνουν μια μουντή όψη στο δέρμα σας. Ένα καταπληκτικό σπιτικό προϊόν απολέπισης είναι μια χούφτα βρώμη ανακατεμένη με κρέμα γάλακτος. Τρίψτε απαλά το πρόσωπό σας και μετά ξεπλύνετε καλά.
Γεμίστε ένα μπολ με ζεστό (όχι καυτό) νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο, όπως λεβάντα ή ευκάλυπτος. Τυλίξτε με μια πετσέτα τα μαλλιά σας και κάντε για πέντε λεπτά εισπνοές (αποφύγε το όμως αν έχετε αγγεία που τείνουν να σπάνε στην περιοχή της μύτης και των μάγουλων).
Extra tip: Τώρα είναι και η κατάλληλη στιγμή για να βγάλετε τα φρύδια σας, μιας και οι πόροι είναι ανοιχτοί και το μικρό μαρτύριο γίνεται πιο ανεκτό.
Ώρα για Μάσκα!

Εκτός από τα συσκευασμένα προϊόντα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σπιτικές μεθόδους.

Συνταγή με αβοκάντο (περιέχει ουσίες που ενυδατώνουν το δέρμα)
Μπορείτε να λιώσετε αβοκάντο, να το απλώσετε στο πρόσωπό σας και να κάνετε μασάζ με το κουκούτσι του.

Συσφικτική μάσκα για λιπαρά δέρματα
Χτυπήστε ένα αβγό και απλώστε το στο πρόσωπό σας. Αφαιρέστε τη μάσκα με ζεστό νερό και μετά ταμπονάρετε το δέρμα σας για να στεγνώσει. Προσφέρετε στο δέρμα σας ένα πεντάλεπτο μασάζ χρησιμοποιώντας κάποιο λάδι αρωματοθεραπείας (ή φυσικό αμυγδαλέλαιο) και μετά αφαιρέστε με λίγη λοσιόν. Βάλτε λίγο τζελ στα μάτια, ταμπονάροντας τα προς τα μέσα , προς τη μεριά της μύτης και τελειώστε απλώνοντας την ενυδατική σας κρέμα.