Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Βαλίτσες για Ουάσιγκτον ετοιμάζει εσπευσμένα ο υπουργός Οικονομικών.

Βαλίτσες για Ουάσιγκτον ετοιμάζει εσπευσμένα ο υπουργός Οικονομικών. Θα πάει την Κυριακή για να έχει επαφές με την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
'Οπως τονίζεται επισήμως σκοπός του ταξιδιού του κ. Βενιζέλου είναι η ενημέρωση της ηγεσίας του ΔΝΤ για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και συγκεκριμένα την εμπλοκή των ιδιωτών στον νέο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, αλλά και για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος οικονομικής πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Θα παρουσιάσει στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ανώτατους αξιωματούχους του Ταμείου την πρόοδο που έχει γίνει τον τελευταίο μήνα αναφορικά με την εφαρμογή του Μνημονίου.

Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να συναντηθεί με Γερουσιαστές της ομογένειας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει και συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιντνερ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος πηγαίνει εσπευσμένα στις ΗΠΑ μετά και τις πιέσεις των ρεπουμπλικάνων να σταματήσει η χρηματοδότηση των ΗΠΑ προς το ΔΝΤ για την Ελλάδα με την δικαιολογία ότι η πολιτική της Αθήνας να φορολογεί άγρια τους πολίτες έχει διώξει δισ. καταθέσεων στο εξωτερικό και έχει διαλύσει την ανάπτυξη, ενώ αυτή την πολιτική θέλει να εφαρμόσει και για τους Αμερικανούς ο Ομπάμα.